Δευτέρα, 1 Ιουνίου 2020

Ειδικές θεραπείες: Αλλάζει η διαδικασία για τον τρόπο καταβολής αποζημίωσης

Η διαδικασία- οι αιτήσεις

Στις online υπηρεσίες του gov.gr προστίθεται το προσοχές διάστημα η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων και δικαιολογητικών για τις ειδικές θεραπείες (λογοθεραπείες, εργοθεραπείες), όπως προβλέπει το σχετικό νομοσχέδιο του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης.Σύμφωνα με την εφημερίδα, “Ελεύθερος Τύπος”, το νομοσχέδιο αυτό διευρύνει την άυλη συνταγογράφηση φαρμάκων και βάζει τέλος στις ατελείωτες ουρές του ΕΟΠΥΥ για την κατάθεση αιτήσεων προκειμένου οι δικαιούχοι να αποζημιωθούν για τις ειδικές θεραπείες που λαμβάνουν. Σύμφωνα με τους κύκλους του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, η διεύρυνση της άυλης συνταγογράφησης αφορά τη χρονική ισχύ της, ήτοι τη θεσμοθέτηση της καθώς σε πρώτη φάση εν μέσω της πανδημίας ίσχυε βάσει της σχετικής Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου.

Η διαδικασία- οι αιτήσεις

Σε ότι αφορά τις λογοθεραπείες κι εργοθεραπείες, η διαδικασία που θα τρέξει στο προσεχές διάστημα είναι πολύ απλή. Ο πολίτης θα μπαίνει με τους κωδικούς του στην ψηφιακή πλατφόρμα του gov.gr μέσα από τον υπολογιστή ή το κινητό του και θα υποβάλλει την αίτηση του αλλά και τα απαραίτητα δικαιολογητικά ψηφιακά. Στη συνέχεια ο ΕΟΠΠΥ θα παραλαμβάνει την αίτηση, θα την ελέγχει, θα την εκκαθαρίζει και θα πιστώνονται τα χρήματα στους δικαιούχους. Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με την εφημερίδα “Ελεύθερος Τύπος”, αν κάποιος δεν έχει τη δυνατότητα ή δεν επιθυμεί να καταθέσει ηλεκτρονικά την αίτηση του, θα μπορεί να την υποβάλλει και στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών κι έπειτα ο ΕΟΠΠΥ θα ακολουθεί την ίδια διαδικασία.

Μέχρι σήμερα, οι ειδικές θεραπείες εκτελούνται από θεραπευτές μη συμβεβλημένους με τον ΕΟΠΠΥ ,οι πολίτες πληρώνουν τους θεραπευτές και στη συνέχεια αναγκάζονται να επισκεφθούν τα κατά τόπους γραφεία του Οργανισμού για να υποβάλουν τις αιτήσεις και τα δικαιολογητικά ώστε να πάρουν πίσω τα χρήματα που πλήρωσαν από το Δημόσιο. Μάλιστα περιμένουν μήνες προκειμένου να εξεταστούν οι αιτήσεις τους και να τους επιστραφούν χρήματα από τις θεραπείες. Μεταξύ άλλων πάντως η υποβολή μέσα από το gov.gr πέρα από την ανάκαμψη των ουρών αναμένεται να περιορίσει και το χρόνο των αποζημιώσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365