Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2023

Η συνταγή της ημέρας: Σουφλέ θαλασσινών

Η συνταγή της ημέρας

Δείτε την συνταγή:


Συστατικά
½ κιλό φιλέτα άσπρου ψαριού βρασμένα και ψιλοκομμένα (δες σημείωση),
150 γρ. (1 φλ. περίπου) καβουρόψιχα βρασμένη και ψιλοκομμένη,
1 φλ. γάλα,
1 φλ. κρέμα γάλακτος,
4 κοφτές κουταλιές βούτυρο + λίγο για άλειμμα,
2 κουταλιές αλεύρι + λίγο πασπάλισμα,
4 μανιτάρια ψιλοκομμένα,
1 φλ. τριμμένο τυρί ένταμ (Edam),
2 αβγά, χωρισμένα,
2 κουταλιές ψιλοκομμένος μαϊντανός,
Αλάτι, πιπέρι.

Βήματα
 Βήμα 1
Λιώνετε το βούτυρο σε μια μέτρια, βαθιά, βαριά κατσαρόλα. Προσθέτετε το αλεύρι και ανακατεύετε για 2-3 λεπτά μέχρι να πάρει λίγο χρώμα. Ρίχνετε μέσα το γάλα και την κρέμα γάλακτος και ανακατεύετε το μίγμα συνεχώς με το σύρμα, μέχρι να δέσει σε μπεσαμέλ.

 Βήμα 2
Χτυπάτε τα ασπράδια με το μίξερ μέχρι να πήξουν σε μαρέγκα. Ανακατεύετε μέσα στην μπεσαμέλ το ψάρι και την καβουρόψιχα, τους κρόκους, τα μανιτάρια, το μαϊντανό και το μισό τυρί και αλατοπιπερώνετε το μίγμα. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200°C.

 Βήμα 3
Αλείφετε 4 πυρίμαχα ατομικά σκεύη για σουφλέ με βούτυρο και τα πασπαλίζετε με αλεύρι. Τα αναποδογυρίζετε και τα χτυπάτε λίγο να φύγει το περισσό αλεύρι και τα γεμίζετε με το μίγμα μέχρι τα 3/4 του ύψους τους. Πασπαλίζετε την επιφάνειά τους με το υπόλοιπο τυρί και ψήνετε τα μικρά σουφλέ στο φούρνο για 10-15 περίπου λεπτά, μέχρι να φουσκώσουν και να ροδίσουν. (Αν θέλετε, μπορείτε να ψήσετε το σουφλέ σε ένα σκεύος, αυξάνοντας σε 30 περίπου λεπτά το χρόνο ψησίματος).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365