Παρασκευή 26 Ιουνίου 2020

Η απίστευτη ατάκα Παπαγγελόπουλου: «Αυτό θέλω να γραφτεί στον τάφο μου»

Οσα έγιναν χθες στην προανακριτική
Βαρύτατες κατηγορίες κατά του Σάμπυ Μιωνή εξαπέλυσε ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, στη σημερινή του κατάθεση στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής, καθώς κατηγόρησε τον Ισραηλινό επιχειρηματία για κατασκοπεία σε βάρος της Ελλάδας.


«Η δημοσιοποίηση των πληροφοριών που αφορούν σε Έλληνα και ξένο αξιωματούχο συνιστά περίπτωση κατασκοπείας για τον κ. Μιωνή. Διαπράχθηκε κατασκοπεία σε βάρος της Ελλάδος και κάποιοι εδώ μέσα συνήργησαν. Λέει ο κ. Μιωνής ότι μας έχει φλομώσει η Μοσάντ στις πληροφορίες. Και βεβαίως μπορεί. Κοινοποιείται όμως αυτό; Αυτά τα διαβάζουν ξέρετε κι άλλες χώρες, εχθρικές με το Ισραήλ. Για να ξέρουμε ποιοι είναι εγκληματίες σε αυτή τη χώρα και ποιοι είναι οι πατριώτες», υπογράμμισε ο κ. Παπαγγελόπουλος.

Η απίστευτη ατάκα Παπαγγελόπουλου – «Αυτό θέλω να γραφτεί στον τάφο μου»

Ο Δ. Παπαγγελόπουλος αναφέρθηκε και σήμερα στο ηχητικό ντοκουμέντο που κατατέθηκε στην προανακριτική, χαρακτηρίζοντάς το ως μια ωδή στην ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης: «Είμαι ο άνθρωπος που δεν υπέκυπτε. Δεν με πλήττει εμένα».

Ο κ. Παπαγγελόπουλος συνέχισε και με προσωπικές αναφορές, λέγοντας στους βουλευτές ότι «στον τάφο μου να γραφτεί “Ο άνθρωπος που δεν υπέκυψε”».

Από κει και πέρα, τις τελευταίες της ημέρες μετρά η προανακριτική επιτροπή της Βουλής, καθώς, όπως όλα δείχνουν, στο τέλος αυτής της εβδομάδας ή στις αρχές της άλλης θα ολοκληρωθεί η κατάθεση του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου.

Οσα έγιναν χθες στην προανακριτική

«Εγώ θα μπορούσα να καταθέτω για δύο μήνες, αλλά δεν θα με αφήσουν», φέρεται να είπε ο πρώην υπουργός κατά την ολοκλήρωση της χθεσινής κατάθεσής του. Την ίδια ώρα, αίσθηση προκάλεσε και η πρόβλεψή του ότι θα παραπεμφθεί στο ειδικό δικαστήριο όχι μόνο ο ίδιος αλλά και η Ελένη Τουλουπάκη, μαζί με τους δύο επίκουρους εισαγγελείς Διαφθοράς ως συμμετέχοντα πρόσωπα.

Μετά το τέλος της κατάθεσης θα αρχίσει η συγγραφή του πορίσματος, προκειμένου εντός του Ιουλίου να γίνει συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής και στη συνέχεια με μυστική ονομαστική ψηφοφορία οι βουλευτές να αποφασίσουν για την παραπομπή ή όχι του κ. Παπαγγελόπουλου.

Μετά τις συνεχείς προκλήσεις του Νίκου Παππά προς τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά να πάρει θέση στην όλη υπόθεση που αφορά το ηχητικό ντοκουμέντο Μιωνή και τις αποκαλύψεις για τις επαφές του πρώην υπουργού με τον επιχειρηματία, ο Αντώνης Σαμαράς φέρεται αποφασισμένος να τοποθετηθεί στην Ολομέλεια της Βουλής όταν θα γίνει η σχετική συζήτηση.

Κάτι τέτοιο άφησε να εννοηθεί και ο στενός συνεργάτης του Χρύσανθος Λαζαρίδης, ο οποίος μιλώντας χθες το βράδυ στον τηλεοπτικό σταθμό Αction 24 επανέλαβε ότι ο Αντώνης Σαμαράς θα πάει την υπόθεση μέχρι τέλους, προσθέτοντας ότι όταν θα γίνει η σχετική συζήτηση στη Βουλή ο κ. Σαμαράς θα μιλήσει και θα απαντήσει στη νέα προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να στοχοποιήσει τόσο τον ίδιο όσο και τον στενό συνεργάτη του Σταύρο Παπασταύρου.

Κατά πάσα πιθανότητα, μέχρι την ολοκλήρωση της σύνταξης του πορίσματος δεν προβλέπεται να έχει ολοκληρωθεί η έρευνα του εισαγγελέα γύρω από το ηχητικό Μιωνή, καθώς, όπως λένε κύκλοι της προανακριτικής, στην καλύτερη πιθανότητα χρειάζεται περίπου ένας μήνας προκειμένου να ολοκληρωθούν όλες οι εισαγγελικές έρευνες.

Ο κ. Παπαγγελόπουλος στη χθεσινή του κατάθεση, σύμφωνα με πληροφορίες, μίλησε για συνάντηση που είχε με τον πρώην πρωθυπουργό το 2015 ή το 2016 προκειμένου να του ζητήσει, όπως είπε, εξυπηρέτηση για τον κ. Παπασταύρου, προσθέτοντας όμως ότι όταν του είπε πως δεν μπορεί να κάνει κάτι τέτοιο, ο κ. Σαμαράς ούτε τον πίεσε ούτε τον απείλησε.

Ο κ. Παπαγγελόπουλος για τρίτη φορά επανέλαβε ότι ο ίδιος δεν έχει μιλήσει ποτέ εναντίον της Μαρέβας Γραμπόφσκι και ότι αυτό αποδεικνύεται και από το ηχητικό ντοκουμέντο Μιωνή. «Δεν μπλέκω στην πολιτική αντιπαράθεση τα γυναικόπαιδα», ήταν η χαρακτηριστική του φράση.

Παπαγγελόπουλος: Και ο Παππάς και εγώ βγαίνουμε πιο ισχυροί μετά το τελευταίο απεγνωσμένο τέχνασμα

Ο κ. Παπαγγελόπουλος θέλησε να διασκεδάσει και το όλο το κλίμα των τελευταίων ημερών ότι παίρνει αποστάσεις τόσο από τον Αλέξη Τσίπρα όσο από τον Νίκο Παππά και έτσι μετά το τέλος της χθεσινής του κατάθεσης κατέβηκε στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, αναφέροντας πολλές φορές ότι αγαπάει τον πρώην πρωθυπουργό και τον Νίκο Παππά και ότι και εκείνοι ενδιαφέρονται για αυτόν τηλεφωνώντας πολλές φορές στο σπίτι του.

«Και ο Παππάς και εγώ βγαίνουμε πιο ισχυροί μετά το τελευταίο απεγνωσμένο τέχνασμα. Εξακολουθώ να αγαπώ και να εκτιμώ τον Τσίπρα και τον Παππά και όλες οι προσπάθειες να δημιουργήσουν κάποια έριδα ανάμεσά μας θα πέσουν στο κενό. Οι έντιμοι άνθρωποι δεν χαλάνε έτσι τις σχέσεις τους», ανέφερε.

Μάλιστα, επιτέθηκε με σφοδρότητα στη Νέα Δημοκρατία, λέγοντας ότι «αφού δοκίμασαν ανεπιτυχώς να υποστηρίξουν ότι ο Τσίπρας και ο Παππάς με έχουν εγκαταλείψει, προσπαθούν τώρα να ισχυριστούν ότι παίρνω αποστάσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Παππά. Έχω πει επανειλημμένα ότι διαπίστωσα πως στην Αριστερά οι άνθρωποι είναι έντιμοι και δεν πουλάνε τους φίλους τους όπως κάποιοι άλλοι. Βγαίνω και λέω ότι ο Τσίπρας είναι έντιμος. Αυτός μου έδωσε την ατζέντα να κυνηγάω τη διαφθορά. Ο Παππάς με παίρνει σε όλες τις δύσκολες στιγμές και ζητάει να μιλήσει και στη γυναίκα μου. Αυτή είναι η ανθρωπιά και λένε με έχουν εγκαταλείψει κι εγώ τους δίνω. Τι να δώσω; Έχουν κάνει τίποτα;».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365