Σάββατο 13 Ιουνίου 2020

Έρχεται η ρύθμιση για τα τέλη κυκλοφορίας με τον μήνα - Τι θα προβλέπει

Φέτος τα “τα τέλη κυκλοφορίας με τον μήνα” θα είναι φθηνότερα

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή η νέα διάταξη του υπουργείου Οικονομικών για ”τα τέλη κυκλοφορίας με τον μήνα”. Το καθεστώς αυτό γίνεται ευνοϊκότερο και φθηνότερο για τους ιδιοκτήτες οχημάτων. 



Η διάταξη αυτή θα ανοίγει τον δρόμο στους ιδιοκτήτες των ΙΧ να πάρουν πίσω τις πινακίδες κυκλοφορίας των οχημάτων τους και να κυκλοφορήσουν ξανά για ένα μήνα ή για τρεις μήνες μέχρι το τέλος του έτους πληρώνοντας τέλη κυκλοφορίας ανάλογα με τους μήνες που θα επιλέξουν. Φέτος τα “τα τέλη κυκλοφορίας με τον μήνα” θα είναι φθηνότερα ,αφού το υπουργείο Οικονομικών αποφάσισε να καταργήσει το πέναλτι. Οι ιδιοκτήτες θα πληρώνουν τέλη για τους μήνες που θα κυκλοφορήσουν ξανά τα οχήματα τους στους ελληνικούς δρόμους χωρίς να πληρώσουν πρόστιμα.

Μεταξύ άλλων οι ιδιοκτήτες των ΙΧ θα πρέπει να γνωρίζουν για την άρση της ακινησίας του οχήματος τα εξής:

Θα πρέπει να επισκεφθούν την αρμόδια Δ.Ο.Υ και να υποβάλουν τα παρακάτω δικαιολογητικά:

1. Βεβαίωση Ακινησίας

2. Αστυνομική Ταυτότητα ή Διαβατήριο του αιτούντα

3. Αποδεικτικό πληρωμής τελών κυκλοφορίας.

4. Ασφαλιστήριο Συμβόλαιο σε ισχύ

Με την κατάθεση των δικαιολογητικών οι ιδιοκτήτες των ΙΧ θα παραλάβουν τις πινακίδες και την άδεια κυκλοφορίας του οχήματος τους αλλά και μια δήλωση άρσης ακινησίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365