Δευτέρα 22 Ιουνίου 2020

Κραυγή αγωνίας από τις επιχειρήσεις οργανωμένης εστίασης

Σχεδόν τρεις εβδομάδες μετά την επαναλειτουργία των επιχειρήσεων εστίασης, η εικόνα παραμένει απογοητευτική

Σύμφωνα με τους επιχειρηματίες του κλάδου η κατάσταση δεν έχει ακόμα ομαλοποιηθεί και απαιτούνται μέτρα στήριξης και για το επόμενο διάστημα.


Σχεδόν τρεις εβδομάδες μετά την επαναλειτουργία των επιχειρήσεων εστίασης, η εικόνα παραμένει απογοητευτική ενώ οι επιχειρηματίες εμφανίζονται ιδιαίτερα προβληματισμένοι για το γεγονός ότι δεν έχουν προβλεφθεί μέτρα στήριξης για το επόμενο διάστημα.

Η πτώση του τζίρου όπως επισημαίνει στο insider.gr ο Γενικός Διευθυντής της Ελληνικής Ένωσης Επιχειρήσεων Οργανωμένης Εστίασης, Γιάννης Λιάρος, στην καλύτερη περίπτωση αγγίζει το 30%, φτάνει ωστόσο και το 60%.

«Η κατάσταση δεν έχει ομαλοποιηθεί και πλέον αντιμετωπίζουμε και ένα επιπλέον πρόβλημα που προέκυψε την περασμένη εβδομάδα. Με έκπληξη διαπιστώσαμε ότι με υπουργική απόφαση, εξαιρέθηκαν την περασμένη εβδομάδα από τα μέτρα στήριξης για τον Ιούνιο, επιχειρήσεις εστίασης που ανήκουν σε διαφορετική κατηγορία ΚΑΔ» τονίζει ο κ. Λιάρος.

Όπως εξηγεί πρόκειται για καταστήματα franchise μεγάλων αλυσίδων που έχουν δημιουργηθεί από εταιρείες που ανήκουν σε διαφορετικό ΚΑΔ. Για το συγκεκριμένο ζήτημα μάλιστα, η Ελληνική Ένωση Επιχειρήσεων Οργανωμένης Εστίασης έχει επικοινωνήσει με το υπουργείο Οικονομικών, καθώς απασχολεί εκατοντάδες καταστήματα του κλάδου.

Μέτρα στήριξης αντίστοιχα με του τουρισμού

Σύμφωνα με τον κ. Λιάρο, ο κλάδος της εστίασης πρέπει να αντιμετωπιστεί όπως ο τουρισμός εφόσον συνδέονται άμεσα και όχι με διαφορετική προσέγγιση.

Σε ποσοστό 25%-30% μάλιστα οι ιδιοκτήτες εστιατορίων εκτός Αθηνών και σε τουριστικές περιοχές όπου τα ξενοδοχεία δεν θα λειτουργήσουν φέτος, σκέφτονται να μην ανοίξουν καθόλου.  

Ακόμη κι όσοι ανοίξουν ωστόσο, δεν είναι βέβαιο για πόσο διάστημα θα καταφέρουν να λειτουργήσουν εφόσον όπως τονίζει ο κ. Λιάρος, για το επόμενο διάστημα δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη για μέτρα στήριξης. 

2 σχόλια:

  1. οι άνθρωποι αυτοί πρέπει να στηριχτούν αλλά και συγχρόνως να ετοιμάζονται για αλλαγές στο επάγγελμα.Μπορεί π.χ. να μην χρειάζονται τόσα μαγαζιά σε κάθε πολη.Λίγα και καλά.Με το ζόρι δεν γίνεται να έχουμε τόσες καφετέριες και τόσα φαγάδικα.
    Λίγα και κερδοφόρα.Το να αλλάζεις τα λεφτά σου σημαίνει ότι χάνεις τη ζωή σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σωστά γράφει ο άνθρωπος να γίνουμε Σουηδία ανά πόλη 10 καφέ και 5 εστιατόρια.
    Η λύση είναι μία όλοι να διοριστουμε στο δημόσιο φίλος μόνο το ΑΤΜ ψώνια σε μάρκετ πολυεθνικών και κριτική σε όλους και όλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365