Τρίτη, 30 Ιουνίου 2020

Μειώθηκαν αισθητά οι καταθέσεις του Δημοσίου στις εμπορικές τράπεζες

Αύξηση κατά 1,47 δισ. ευρώ κατέγραψαν σε μηναία βάση οι καταθέσεις νοικοκυριών και επιχειρήσεων

Κατά 4,1 δισ. ευρώ μειώθηκαν οι καταθέσεις των φορέων της γενικής κυβέρνησης στα εγχώρια πιστωτικά ιδρύματα κατά 4,1 δισ. ευρώ.


Αύξηση κατά 1,47 δισ. ευρώ κατέγραψαν σε μηναία βάση οι καταθέσεις νοικοκυριών και επιχειρήσεων στις εμπορικές τράπεζες στο τέλος Απριλίου 2020, διαμορφούμενες σε 146,5 δισ. ευρώ. Ωστόσο, το συνολικό ύψος των καταθέσεων στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα μειώθηκε στα 159,7 δισ. ευρώ τον Απρίλιο, από 163,4 δισ. ευρώ τον Μάρτιο, λόγω της μείωσης των καταθέσεων των φορέων της γενικής κυβέρνησης στα εγχώρια πιστωτικά ιδρύματα κατά 4,1 δισ. ευρώ.

Ειδικότερα, σύμφωνα με στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος οι καταθέσεις του ιδιωτικού τομέα σημείωσαν τον Απρίλιο αύξηση 1,4 δισ. ευρώ, έναντι αύξησης κατά 2,846 δισ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα. Ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής μειώθηκε σε 8,6% από 8,8% τον προηγούμενο μήνα.

Αύξηση κατά 1,584 δισ. ευρώ παρουσίασαν, τον Απρίλιο του 2020, οι καταθέσεις των νοικοκυριών και των ιδιωτικών μη κερδοσκοπικών ιδρυμάτων, έναντι αύξησης κατά 1,341 δισ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα και ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής αυξήθηκε σε 7,1% από 6,5% τον προηγούμενο μήνα.

Μειώθηκαν οι καταθέσεις των επιχειρήσεων

Μείωση κατά 155 εκατ. ευρώ παρουσίασαν, τον Απρίλιο του 2020, οι καταθέσεις των επιχειρήσεων, έναντι αύξησης κατά 1,505 δισ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα και ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής μειώθηκε σε 15,6% από 19,8% τον προηγούμενο μήνα. Ειδικότερα, οι καταθέσεις των μη χρηματοπιστωτικών επιχειρήσεων μειώθηκαν κατά 207 εκατ. ευρώ, έναντι αύξησης κατά 1.677 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα. Οι καταθέσεις των ασφαλιστικών επιχειρήσεων και των λοιπών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων αυξήθηκαν κατά 52 εκατ. ευρώ, έναντι μείωσης κατά 172 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα.

Μείωση κατά 4,112 εκατ. ευρώ παρουσίασαν, τον Απρίλιο του 2020, οι καταθέσεις της γενικής κυβέρνησης, υποχωρώντας στ 13,2 δισ. ευρώ. Ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής μειώθηκε σε -9,5% από 1,7% τον προηγούμενο μήνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365