Δευτέρα, 29 Ιουνίου 2020

Τους επόμενους μήνες η χρήση πιστωτικής κάρτας στα μέσα μεταφοράς

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για τη χρήση πιστωτικής κάρτας στα μέσα μαζικής μεταφοράς

«Τους επόμενους μήνες, θα γίνει πραγματικότητα για τους Αθηναίους η χρήση πιστωτικής κάρτας σε όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς», δήλωσε ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Γιάννης Κεφαλογιάννης.


Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για τη χρήση πιστωτικής κάρτας στα μέσα μαζικής μεταφοράς στην Αθήνα, όπως διαφάνηκε από τη σχετική συζήτηση κατά τη δεύτερη ημέρα του Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών.

«Τους επόμενους μήνες, θα γίνει πραγματικότητα για τους Αθηναίους η χρήση πιστωτικής κάρτας σε όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς», δήλωσε ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Γιάννης Κεφαλογιάννης.

«Εργαζόμαστε εντατικά προς αυτή την κατεύθυνση», τόνισε, για να επισημάνει την άμεση ανάγκη περιορισμού της χρήσης μετρητών στις μετακινήσεις.

Λαμβάνοντας το λόγο ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΑΣΑ, Νίκος Αθανασόπουλος, χαρακτήρισε εξαιρετική ιδέα τη δυνατότητα χρήσης πιστωτικής κάρτας για τις μετακινήσεις, γιατί αυτόματα θα μειωθεί η χρήση του χάρτινου εισιτηρίου, το οποίο και αυξημένο κόστος έχει και δεν ωφελεί το περιβάλλον. Μάλιστα, σύμφωνα με τον κ. Αθανασόπουλο, η πιστωτική κάρτα θα είναι μια υπηρεσία που θα διευκολύνει σε μεγάλο βαθμό και τους τουρίστες που επιθυμούν να κάνουν χρήση των μέσων μαζικής μεταφοράς.

«Την ιδέα της πιστωτικής κάρτας την παρακολουθούμε με μεγάλο ενδιαφέρον ως ΟΑΣΑ. Παρακολουθούμε τις μελέτες και βλέπουμε τα οφέλη», συμπλήρωσε ο κ. Αθανασόπουλος, για να επισημάνει πως η ευθύνη του ΟΑΣΑ απέναντι στο επιβατικό κοινό είναι τεράστια.

Εκμοντερνίζονται οι μεταφορές

Για τα πλεονεκτήματα του ηλεκτρονικού εισιτηρίου μίλησε στην ίδια συζήτηση η επικεφαλής της Visa για την Ελλάδα, Ανδριάνα Παππά, αποκαλύπτοντας πως έχει περιοριστεί σημαντικά το αποτύπωμα για το περιβάλλον.

«Η Αθήνα αξίζει να έχει πολύ καλές υποδομές, κάτι το οποίο αποτελεί μια εξαιρετικά σημαντική εξέλιξη και για τον κλάδο του τουρισμού», σημείωσε η κυρία Παππά.

«Η επιλογή των ανέπαφων συναλλαγών θα εκμοντερνίσει περισσότερο την κατάσταση στις μετακινήσεις. Είναι βέβαιο πλέον πως οι μεταφορές εκμοντερνίζονται», τόνισε η ίδια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365