Τετάρτη, 17 Ιουνίου 2020

Τέλη κυκλοφορίας: Πώς να πάρετε πίσω τις πινακίδες των οχημάτων - Τι αλλάζει

Παράδειγμα

Kατατέθηκε στη Βουλή η διάταξη του υπουργείου Οικονομικών για την ανάκτηση πινακίδων των οχημάτων με τέλη κυκλοφορίας για τους τρέχοντες μήνες. Πρόκειται για τη διάταξη του άρθρου 32 του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών με την οποία δίδεται η δυνατότητα ανάκτησης των πινακίδων με την καταβολή των τελών κυκλοφορίας που αναλογούν ακριβώς στους μήνες επανακυκλοφορίας κάθε οχήματος.


Όπως αναφέρει η εφημερίδα “Ελεύθερος Τύπος” , τέλη κυκλοφορίας που αναλογούν ακριβώς στους μήνες άρσης της ακινησίας και ανάκτησης των πινακίδων θα μπορούν να καταβάλουν φέτος χιλιάδες ιδιοκτήτες αυτοκινήτων οι οποίοι απέσυραν από την κυκλοφορία τα οχήματα τους στο τέλος του προηγούμενου έτους.Το υπουργείο οικονομικών αποφάσισε και φέτος να εφαρμόσει και φέτος το σύστημα τελών κυκλοφορίας με βάση τον αριθμό των μηνών μέσα στη διάρκεια του έτους όχι όμως με τις προσαυξήσεις στα αναλογούντα τέλη τις οποίες προέβλεπαν οι διατάξεις που εφαρμόστηκαν τα προηγούμενα 3 χρόνια.

Παράδειγμα

Εάν για παράδειγμα ένας ιδιοκτήτης αυτοκινήτου 2.000 κυβικών , το οποίο επιβαρύνεται κανονικά με ετήσια τέλη 690 ευρώ , θελήσει να επανακυκλοφορήσει το όχημα του μόνο για 2 μήνες μέσα στο 2020 , παίρνοντας πίσω μόνο για το διάστημα αυτό τις πινακίδες που κατέθεσε θα επιβαρυνθεί με τα 2/12 των ετήσιων τελών που αναλογούν στο αυτοκίνητο του , δηλαδή με τέλη 115 ευρώ ( 690 ευρώ Χ2/12) κι όχι 3/12 των 690 ευρώ ή με 172,5 ευρώ που προέβλεπε το σύστημα ανάκτησης των πινακίδων μέχρι πέρυσι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365