Κυριακή 14 Ιουνίου 2020

Σημαντικές εξελίξεις στις μεταμοσχεύσεις νεφρού σε παιδιά

Ανακοίνωση του υπουργού Υγείας

Με γρήγορους ρυθμούς προχωρά το πρόγραμμα μεταμοσχεύσεων νεφρού σε παιδιά, όπως έκανε γνωστό ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας σε ανακοίνωση που εξέδωσε. 



Μάλιστα, έκανε γνωστό ότι μετά την αναγκαστική διακοπή των μεταμοσχεύσεων λόγω κοροναϊού, το πρόγραμμα τώρα ξεκινάει και πάλι από το Λαϊκό Νοσοκομείο σε συνεργασίας με το Παίδων «Αγλαϊα Κυριακού». Παράλληλα, για πρώτη φορά θα αρχίσουν να γίνονται μεταμοσχεύσεις νεφρού σε παιδιά και από αποβιώσαντες δότες καθώς ως τώρα λάμβαναν μόνο από ζώντες.

Η ανακοίνωση αναφέρει:

«Μέσα στην πανδημία, αποδείξαμε ότι η αξία της ανθρώπινης ζωής είναι πέρα και πάνω από όλα. Οι αποφάσεις του Υπουργείου Υγείας έχουν ως επίκεντρο τον άνθρωπο και ιδιαίτερα τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού.

Στο πλαίσιο αυτό, από τον περασμένο Φεβρουάριο αδειοδοτήσαμε την επέκταση του προγράμματος Μεταμοσχεύσεων Νεφρού του Λαϊκού Νοσοκομείου και για Μεταμοσχεύσεις Νεφρού σε παιδιά, σε συνεργασία με το Παιδιατρικό Νοσοκομείο «Αγλαΐα Κυριακού».

Μέχρι τις αρχές Μαρτίου 2020, έγιναν με επιτυχία τρεις μεταμοσχεύσεις νεφρού σε παιδιά από ζώντα δότη.

Το πρόγραμμα που ανεστάλη για τρεις περίπου μήνες λόγω κοροναϊού, έχει ήδη επανεκκινήσει και προγραμματίζονται έξι ακόμα παιδιατρικές μεταμοσχεύσεις από ζώντα δότη εντός του 2020.

Σήμερα είμαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω πως σε συνεργασία με τον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων, ενεργοποιείται η λίστα και για μεταμοσχεύσεις σε παιδιά από αποβιώσαντες δότες. Από τα 12 παιδιά που αναμένουν μεταμόσχευση από αποβιώσαντα δότη στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, τα 5 που διαμένουν στη Νότια Ελλάδα πρόκειται να μεταφερθούν στη λίστα του Λαϊκού Νοσοκομείου.

Τέλος, προκειμένου να καλυφθούν ελλείψεις που προϋπήρχαν σε μηχανικά μέσα στο Λαϊκό Νοσοκομείο, έδωσα εντολή στον Διοικητή της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας και στη Διοίκηση του Νοσοκομείου να προχωρήσουν άμεσα σε διαγωνισμό για τις σχετικές προμήθειες.

Συνεχίζουμε να υλοποιούμε το σχεδιασμό μας για ένα καλύτερο και πιο ανθρώπινο Εθνικό Σύστημα Υγείας, στο πλευρό των συμπολιτών μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365