Δευτέρα 15 Ιουνίου 2020

Ινδία: Λίμνη έγινε ξαφνικά ροζ και οι επιστήμονες ψάχνουν τον λόγο! (ΦΩΤΟ)

Αρχικά, έχει αποκλειστεί ήδη η πιθανότητα να έριξε κάποιος χρωστική ουσία

Ακόμα και οι επιστήμονες απορούν πώς μια λίμνη χιλιάδων ετών άλλαξε ξαφνικά χρώμα! Η λίμνη Λόναρ στο κρατίδιο Μαχαράστρα έγινε τελείως απροσδόκητα ροζ και οι επιστήμονες εξετάζουν όλα τα ενδεχόμενα.



Αρχικά, έχει αποκλειστεί ήδη η πιθανότητα να έριξε κάποιος χρωστική ουσία, όπως είχε κάνει τον Μάρτιο η αστυνομία στην Αγγλία όταν έριξε μαύρη μπογιά σε μια γαλάζια λίμνη για να μην πηγαίνει ο κόσμος εκεί εν μέσω καραντίνας . Οι ειδικοί τείνουν να πιστέψουν ότι η αλλαγή του χρώματος οφείλεται είτε στην αύξηση της αλατότητας του νερού, την παρουσία φυκιών ή σε συνδυασμό των δύο, όπως συμβαίνει σε κάποιες περιοχές της Μεγάλης Αλμυρής Λίμνης στη Γιούτα των Ηνωμένων Πολιτειών.

Το φαινόμενο έχει παρατηρηθεί και παλαιότερα, αλλά ποτέ σε τέτοια ένταση, λέει ο ντόπιος γεωλόγος Γκατζανάν Χαράτ. «Η λίμνη φέτος δείχνει ιδιαίτερα ροζ επειδή αυξήθηκε η αλατότητα του νερού. Η ποσότητα των υδάτων της μειώθηκε, η λίμνη έγινε πιο ρηχή κι έτσι αυξήθηκε η αλατότητα προκαλώντας εσωτερικές αλλαγές», είπε. Σημείωσε δε ότι γίνονται έρευνες μήπως και η παρουσία κόκκινων φυκιών προκάλεσε την αλλαγή του χρώματος στη λίμνη Λόναρ.

Η λίμνη αυτή βρίσκεται σε απόσταση 500 χλμ. ανατολικά του Μουμπάι και δημιουργήθηκε σε κρατήρα που άνοιξε μετεωρίτης πριν από περίπου 50.000 χρόνια. Αποτελεί δημοφιλή τουριστικό προορισμό και αντικείμενο μελέτης επιστημόνων απ’ όλον τον κόσμο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365