Σάββατο, 13 Ιουνίου 2020

Νέος πτωχευτικός νόμος: Ποιοι οφειλέτες θα λαμβάνουν το στεγαστικό επίδομα

Τα κριτήρια

Το δικαίωμα να λάβει ο ευάλωτος οφειλέτης στεγαστικό επίδομα από το κράτος προβλέπει ο νέος πτωχευτικός νόμος.


Σύμφωνα με την εφημερίδα "Καθημερινή" , στην περίπτωση που ο ευάλωτος οφειλέτης καταρτίσει μίσθωση για την πρώτη του κατοικία, το επίδομα θα καταβάλλεται στον φορέα απόκτησης και επαναμίσθωσης για τη μερική εξόφληση του μισθώματος.

Τα κριτήρια για να χαρακτηριστεί κάποιος” ευάλωτος “ είναι τα παρακάτω και θα πρέπει να ισχύουν συσσωρευτικά:

-Το μηνιαίο διαθέσιμο οικογενειακό του εισόδημα να μην υπερβαίνει τις εύλογες δαπάνες διαβίωσης.
-Η αντικειμενική αξία της πρώτης κατοικίας να μην υπερβαίνει τις 120.000 ευρώ για τον άγαμο οφειλέτη, προσαυξημένη κατά 40.000 ευρώ για τον έγγαμο και κατά 20.000 ευρώ ανά παιδί και μέχρι τρία.
-Η αντικειμενική αξία της λοιπής ακίνητης περιουσίας του οφειλέτη και των μελών της οικογένειας του (συζύγου και εξαρτώμενων μελών ) να μην υπερβαίνει ως αντικειμενική αξία τις 70.000 ευρώ
-Η συνολική αξία της κινητής περιουσίας του οφειλέτη και των μελών της οικογένειας του (συζύγου και εξαρτώμενων μελών) να μην υπερβαίνει τις 40.000 ευρώ.

Πηγή: enikonomia.gr 

1 σχόλιο:

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365