Κυριακή, 21 Ιουνίου 2020

Μείωση φόρων - Τι προβλέπει ο νέος σχεδιασμός του υπουργείου Οικονομικών

Προτεραιότητα είναι η μείωση των εργοδοτικών εισφορών

Το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης έχει προχωρήσει στη χάραξη ενός νέου οδικού χάρτη για τη μείωση του φορολογικού βάρους στην οικονομία.Έχουν προχωρήσει στην εκπόνηση νέων σεναρίων για την πορεία της οικονομίας και με βάση αυτά έχουν ήδη εκπονήσει νέα σχέδια για τις μειώσεις φόρων. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό οι μειώσεις θα αφορούν την άμεση αλλά και την έμμεση φορολογία. Ο νέος σχεδιασμός του υπουργείου Οικονομικών αναφορικά με τη φορολογία προβλέπει τα εξής: “Ψαλίδι” των ασφαλιστικών εισφορών για τους εργαζόμενους και τους εργοδότες. 

Προτεραιότητα είναι η μείωση των εργοδοτικών εισφορών προκειμένου να μειωθεί το μη μισθολογικό κόστος και να γίνει πιο ελκυστική η πρόσληψη εργαζομένων για τις επιχειρήσεις. Στο τραπέζι βρίσκεται η μείωση του ανώτατου ορίου αποδοχών επί των οποίων υπολογίζονται ασφαλιστικές εισφορές. 

Μείωση του εταιρικού φορολογικού συντελεστή. Ο συντελεστής είναι σήμερα 24% και η προεκλογική δέσμευση της ΝΔ είναι η μείωσή του στο 20%. Έναρξη της μείωσης της εισφοράς αλληλεγγύης που επιβάλλεται στο σύνολο του εισοδήματος φυσικών προσώπων. Και έναρξη της μείωσης έως και την κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος. Στον μακροπρόθεσμο σχεδιασμό του υπουργείου Οικονομικών περιλαμβάνεται η μείωση των συντελεστών ΦΠΑ. 

Πηγή πληροφοριών: εφημερίδα Ημερησία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365