Σάββατο 13 Ιουνίου 2020

Άνοιξε το βιβλίο προσφορών για το δεκαετές ομόλογο

Άνοιξε το βιβλίο προσφορών για το ομόλογο δεκαετούς διάρκειας

Σύμφωνα με παράγοντες της αγοράς ομολόγων, το δεκαετές ομόλογο ήδη έχει καταστεί ανάρπαστο και το τελικό επιτόκιο θα κινηθεί μεταξύ 1,5% και 1,6%.


Άνοιξε το βιβλίο προσφορών για το ομόλογο δεκαετούς διάρκειας (λήξεως 2030), με τον Οργανισμό Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ) να δίνει στους αναδόχους της έκδοσης ενδεικτικό επιτόκιο μεταξύ 1,70% -1,75%.

Σύμφωνα με παράγοντες της αγοράς ομολόγων, το δεκαετές ομόλογο ήδη έχει καταστεί ανάρπαστο και το τελικό επιτόκιο θα κινηθεί μεταξύ 1,5% και 1,6%. Σημειώνεται πως το Ελληνικό Δημόσιο αποσκοπεί στην άντληση 2,5 δισ. ευρώ.

Ανάδοχοι της έκδοσης έχουν οριστεί οι BNP Paribas, BofA, Deutsche Bank, Goldman Sachs, HSBC και JPMorgan, οι οποίοι και δέχονται τις προσφορές από τους επενδυτές. Πάγια στρατηγική του ΟΔΔΗΧ είναι να επιλέγει μεταξύ των πλέον ποιοτικών επενδυτών μεταξύ εκείνων που εγγράφονται στο βιβλίο προσφορών.

Αν και το νέο χρέος θα προστεθεί στα 361,8 δισ. ευρώ του υφιστάμενου χρέους οδηγώντας σε υψηλότερα επίπεδα το δείκτη χρέους προς ΑΕΠ, ωστόσο το γεγονός πως τα 2,5 δισ. ευρώ θα αντληθούν με επιτόκιο που είναι χαμηλότερο από το ετήσιο μεσοσταθμικό επιτόκιο εξυπηρέτησης του δημοσίου χρέους που σήμερα διαμορφώνεται στο 1,94%, είναι κάτι που συμβάλει σε πιο βιώσιμο χρέος σε μακροπρόθεσμη βάση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365