Παρασκευή, 26 Ιουνίου 2020

Θερμό καλοκαίρι για εταιρικά ομόλογα

Το σίγουρο είναι ότι με τον έναν ή τον άλλο τρόπο θα έχουμε εξελίξεις και μάλιστα σύντομα

Ιδιαίτερα «θερμό» αναμένεται όπως μου λένε το καλοκαίρι στην αγορά των εταιρικών ομολόγων, τόσο λόγω των νέων εκδόσεων όσο και εκείνων που αποπληρώνονται πρόωρα ή δίνουν κουπόνι.Όπως μου λένε, η απόφαση της Sunlight να αποπληρώσει πρόωρα το ομόλογό της στα τέλη Ιουνίου αναμένεται να δημιουργήσει ένα «πλεόνασμα ρευστότητας» στην αγορά. Αν σε αυτό προστεθούν και τα κουπόνια που πληρώνονται την ίδια περίοδο, όπως αυτό της Μυτιληναίος, τότε είναι ξεκάθαρο ότι έχουμε ομολογιούχους με «ζεστό χρήμα» που θα ψάχνουν αποδόσεις.

Και επειδή σε αυτές τις περιπτώσεις το κενό καλύπτεται άνετα, όπως μαθαίνω ετοιμάζονται εκδόσεις μέσα στο καλοκαίρι που θα προσφέρουν υψηλές αποδόσεις με μακροπρόθεσμο ορίζοντα. Η πρώτη θα είναι από την ΓΕΚ-ΤΕΡΝΑ, η οποία μέσα στις επόμενες εβδομάδες αναμένεται να βγει στις αγορές με ομόλογο ύψους 500 εκατ. ευρώ. Ήταν ένα σχέδιο σχεδόν έτοιμο πριν τον κορονοϊό και τώρα η διοίκηση της εταιρείας παρακολουθεί από κοντά τις αγορές και είναι έτοιμη να πατήσει το κουμπί. Κινητικότητα υπάρχει όπως μαθαίνω και στο μέτωπο της Lamda Development, καθώς οι εξελίξεις από το ΣτΕ  έχουν βάλει στις ράγες το project του Ελληνικού.

Το σίγουρο είναι ότι με τον έναν ή τον άλλο τρόπο θα έχουμε εξελίξεις και μάλιστα σύντομα.

Πηγή: Insider

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365