Κυριακή 28 Ιουνίου 2020

Κλειστό ένα στα τρία εστιατόρια μετά το lockdown

Προβληματισμός επικρατεί στον κλάδο της εστίασης

Η πτώση στον τζίρο των εστιατορίων φτάνει το 40%, επεσήμανε ο σεφ Δημήτρης Σκαρμούτσος, μιλώντας στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών.



Προβληματισμός επικρατεί στον κλάδο της εστίασης με την εικόνα τις πρώτες εβδομάδες επαναλειτουργίας των εστιατορίων να είναι απογοητευτική.

«Το 30 με 35% των εστιατορίων δεν κατάφερε να ανοίξει ενώ το 20% των επιχειρήσεων ανοίγει πειραματικά και με την προοπτική να μειώσουν τις απώλειες ώστε να βάλουν  λουκέτο σε λίγους μήνες» τόνισε ο σεφ Δημήτρης Σκαρμούτσος, μιλώντας στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών στο πλαίσιο συζήτησης για τις προκλήσεις και τις ευκαιρίες στον κλάδο του HORECA.

Ωστόσο, ακόμη και στα εστιατόρια που άνοιξαν τελικά, τα δείγματα τις πρώτες 2-3 εβδομάδες είναι ανησυχητικά. Η πτώση στον τζίρο φτάνει το 40%, όπως επεσήμανε ο κ. Σκαρμούτσος, ενώ την ίδια στιγμή τα λειτουργικά έξοδα έχουν αυξηθεί.

Παράλληλα παρατηρείται όπως είπε, αύξηση στις τιμές των πρώτων υλών τόσο στην Ελλάδα όσο και των εισαγόμενων.  Ενδεικτικά ανέφερε τις τιμές των εισαγόμενων κρεάτων, εξηγώντας ότι ενώ την πρώτη εβδομάδα οι τιμές έμειναν σταθερές, στη συνέχεια αυξήθηκαν 12-13%.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365