Σάββατο 25 Ιουλίου 2020

Θεσσαλονίκη: Προσπάθησε να αρπάξει 10χρονο κορίτσι που πουλούσε χαρτομάντηλα- Χειροπέδες στον 63χρονο

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Σοκάρει η νέα προσπάθεια αρπαγής ανήλικου παιδιού, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.



Το περιστατικό συνέβη χθες γύρω στις 11 το πρωί, στη συμβολή των οδών Τσιμισκή και Αριστοτέλους.

Το 10χρονο κοριτσάκι με καταγωγή από τη Βουλγαρία πουλούσε χαρτομάντηλα και 63χρονος άνδρας το πλησίασε με το πρόσχημα να αγοράσει από το εμπόρευμά της.

Στη συνέχεια, υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες, προσπάθησε να το επιβιβάσει σε όχημα. Το περιστατικό είδε πολίτης, ο οποίος και αντέδρασε και με τη βοήθεια Ελληνικής και Δημοτικής Αστυνομίας κατάφερε να αποτρέψει την αρπαγή του παιδιού.

Όπως έγινε γνωστό, ο 63χρονος συνταξιούχος είχε προσπαθήσει και στο παρελθόν να προσεγγίσει το κορίτσι, κάνοντάς του δώρα.

Ο άνδρας συνελήφθη και θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα με την κατηγορία της απόπειρας αρπαγής ανηλίκου.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.:

Συνελήφθη πρωινές ώρες χθες στο κέντρο της πόλης, 63χρονος ημεδαπός σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για απόπειρα αρπαγής ανηλίκου.

Συγκεκριμένα, έπειτα από κλήση διερχόμενων πολιτών, αστυνομικοί της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης που προσέτρεξαν στο σημείο, προσήγαγαν τον 63χρονο στο Τμήμα Ασφαλείας Λευκού Πύργου, όπου στη συνέχεια συνελήφθη έπειτα από την αστυνομική έρευνα που διενεργήθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Λευκού Πύργου σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Όπως προέκυψε από τη διενεργηθείσα έρευνα, ο συλληφθείς, προσέγγισε ανήλικη αλλοδαπή (10 ετών) με το πρόσχημα αγοράς προϊόντων από αυτήν και στη συνέχεια προσπάθησε να την επιβιβάσει παρά τη θέλησή της σε διερχόμενο ΤΑΞΙ, πλην όμως η ανήλικη αντιστάθηκε και απομακρύνθηκε.

Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Πηγή: Thestival.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365