Τετάρτη 29 Ιουλίου 2020

Αν δεν πάρουμε μέτρα σε λίγες εβδομάδες, θα μιλάμε για 1.000 κρούσματα

Μάσκες παντού ζήτησε η καθηγήτρια επιδημιολογίας Αθηνά Λινού

«Σήμα κινδύνου» να ξεφύγει η κατάσταση με την έξαρση του κοροναϊού στη χώρα μας, εξέπεμψε η καθηγήτρια επιδημιολογίας Αθηνά Λινού.



Σημειώνεται, πως ο κοροναϊός εξαπλώνεται με μεγάλη ταχύτητα, με τα κρούσματα μόνο την Τρίτη 28/07/2020 να ξεπερνούν τα 50 που θεωρείται ως σημαντικό όριο για τους ειδικούς.

Μάλιστα, η κα Λινού ζήτησε μάσκες παντού, ακόμα και σε δημόσιους χώρους για να μην έχουμε μεγαλύτερη έκρηξη κρουσμάτων κοροναϊού.

Για το θέμα αυτό και τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν επιπλέον αυτών που ανακοινώθηκαν χθες από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά σχετικά με τη χρήση μάσκας, μίλησε στον ΣΚΑΪ η καθηγήτρια επιδημιολογίας Αθηνά Λινού.

Η κα Λινού εμφανίστηκε εξαιρετικά ανήσυχη από την αύξηση των κρουσμάτων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και τη διασπορά σε όλη σχεδόν τη χώρα και τόνισε πως με τα μέτρα που ελήφθησαν θα περιοριστούν.

Η ίδια προειδοποίησε με έμφαση πως «αν δεν πάρουμε μέτρα σε λίγες εβδομάδες θα μιλάμε για χίλια κρούσματα», προτρέποντας τους πολίτες να περιορίσουν τις επαφές τους.

Τόνισε, επίσης ότι είναι αναγκαίο να επεκταθεί η χρήση μάσκας και σε δημόσιους χώρους.

Πηγή: thecaller.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365