Κυριακή 19 Ιουλίου 2020

Βρήκαν τον δολοφόνο μιας οχτάχρονης 38 χρόνια μετά

Η αστυνομία κατάφερε να βρει την άκρη του νήματος χάρη σε δείγμα DNA

Χρειάστηκαν 38 χρόνια για να φτάσουν στην λύση του εγκλήματος οι αστυνομικοί στο Κολόμπους του Οχάιο. Η αστυνομία ανακοίνωσε την Παρασκευή (26/6) ότι ξέρει πλέον ποιος απήγαγε, κακοποίησε σεξουαλικά και σκότωσε την 8χρονη, Κέλι Αν Πρόσερ το 1982. Η αστυνομία κατάφερε να βρει την άκρη του νήματος χάρη σε δείγμα DNA και ένα podcast που βοήθησε στη διαλεύκανση της υπόθεσης.



Στις 20 Σεπτεμβρίου 1982, η Κέλι Αν απήχθη στην περιοχή του Πανεπιστημίου του Κολόμπους, ενώ περπατούσε προς το σπίτι της από το δημοτικό σχολείο Ιντιανόλα. Δύο ημέρες αργότερα, το σώμα της ανακαλύφθηκε σε ένα χωράφι στην κοντινή κομητεία Μάντισον, ενώ όπως αποκαλύφθηκε η μικρή είχε ξυλοκοπηθεί, κακοποιηθεί σεξουαλικά και στραγγαλιστεί.

Σύμφωνα με το CNN, μετά από έρευνες της αστυνομικής υπηρεσίας, τα αποδεικτικά στοιχεία που διασώθηκαν από τη σκηνή του εγκλήματος αποδείχθηκαν το κλειδί για την επίλυση της υπόθεσης, δεκαετίες αργότερα. Το αστυνομικό τμήμα του Κολόμπους είχε αρχίσει να δουλεύει ξανά πάνω στην υπόθεση το 2016 με πολλούς αστυνομικούς να εμπλέκονται σε αυτή.

Μάλιστα είχε δημιουργήσει και ένα podcast τον περασμένο Μάιο με τίτλο «The 5thFloor» με την ελπίδα να συλλέξουν κι άλλα στοιχεία σχετικά με την υπόθεση. Τον Μάρτιο, το αστυνομικό τμήμα συνεργάστηκε με την εταιρεία AdvanceDNA, μια ερευνητική εταιρεία ιατροδικαστικής γενεαλογίας, η οποία χρησιμοποίησε το δείγμα DNA για να κατασκευάσει ένα οικογενειακό δέντρο για τον πιθανό ύποπτο και να παρέχει πρόσθετους οδηγούς για τους ντετέκτιβ.

Τελικά, στο CODIS (το αρχείο με τα DNAτων πολιτών που έχουν καταγραφεί) υπήρξε αντιστοίχιση με το DNAτου Χάρολντ Γουόρεν Τζάρελ, έναν άντρα που δεν αναφέρεται στο αρχικό αρχείο της υπόθεσης. Η οικογένεια της οχτάχρονης δεν έχει καμία γνωστή σχέση με τον Τζαρέλ κάτι που κάνει την υπόθεση πραγματικά περίεργη.

«Δεν ξέρω αν το όνομα του θα είχε πέσει ποτέ στην αντίληψή μας, αν δεν υπήρχε το  DNA. Ο Τζάρελ δεν ήταν καθόλου ύποπτος για την διάπραξη φόνου», αναφέρει ο αρχηγός της αστυνομίας του Κολόμπους, Γκρεγκ Μπρόκερ.

Ο Τζαρέλ ωστόσο έχει πεθάνει από το 1996 σε ηλικία 67 ετών στο Λας Βέγκας. Όπως αποδείχτηκε, ο Τζάρελ εργάστηκε για έναν τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό στο Κολόμπους για μεγάλο μέρος της δεκαετίας του 1970 και του 1980, ενώ διατηρούσε άλλες περίεργες δουλειές καθ 'όλη τη διάρκεια του χρόνου, κάτι που τον τοποθετεί στην περιοχή την περίοδο της δολοφονίας.

Μάλιστα, ο Τζάρελ λίγα χρόνια πριν την δολοφονία της Πρόσερ, το 1977, είχε κατηγορηθεί και καταδικαστεί για την απαγωγή ενός άλλου οχτάχρονου κοριτσιού από τον Τάμαρακ Σιρκλ, στη βόρεια πλευρά του Κολόμπους. Τελικά, απελευθερώθηκε τον Ιανουάριο του 1982, οκτώ μήνες πριν από την απαγωγή της Πρόσερ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365