Δευτέρα 27 Ιουλίου 2020

Καιρός: Με καύσωνα μας αποχαιρετά ο Ιούλιος – Που θα δείξει 40 το θερμόμετρο

Η ζέστη θα κορυφωθεί το τριήμερο Τετάρτη 29/07 – Παρασκευή 31/07

Μια ιδιαίερα ζεστή εβδομάδα μας περιμένιε με το θερμόμετρο να δείχνει ή και να ξεπερνά σε πολλές περιοχές τους 40 βαθμούς Κελσίου.


Ο καιρός δεν θα είναι απλά ζεστός σήμερα αλλά τα θερμόμετρα θα σπάσουν το φράγμα των 40 βαθμών Κελσίου. Με άλλα λόγια πολλές περιοχές θα ζήσουν σε συνθήκες καύσωνα.  

Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, ιδιαίτερα θερμές αέριες μάζες αναμένεται να επηρεάσουν τον καιρό της χώρας μας τουλάχιστον έως και την Παρασκευή 31/07. 

Η ζέστη θα κορυφωθεί το τριήμερο Τετάρτη 29/07 – Παρασκευή 31/07, οπότε συνθήκες καύσωνα θα επικρατήσουν σε αρκετές περιοχές της χώρας.   

Η πρόγνωση του καιρού σήμερα Δευτέρα 27/07/2020

Τοπικές νεφώσεις κατά περιόδους αναμένονται στα ηπειρωτικά τη Δευτέρα 27 Ιουνίου 2020. Τοπικές βροχές και ενδεχομένως καταιγίδες θα εκδηλωθούν στη Μακεδονία και στη Θράκη. Χωρίς αξιόλογη μεταβολή η θερμοκρασία. Άνεμοι έως 6 μποφόρ στα πελάγη.

Πιο αναλυτικά, τοπικές νεφώσεις κατά περιόδους αναμένονται στα βόρεια και από το μεσημέρι και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά. Τοπικές βροχές και ενδεχομένως καταιγίδες θα σημειωθούν από το μεσημέρι στην Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία και στη Θράκη.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 18 έως 31 βαθμούς, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 20 έως 36, στα δυτικά ηπειρωτικά από 19 έως 34, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 20 έως 37, στα νησιά του Ιονίου από 18 έως 33, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα από 22 έως 35, στα νησιά του υπολοίπου Αιγαίου από 18 έως 31, και στην Κρήτη από 16 έως 34 βαθμούς.


Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 έως 6 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 4 έως 6 μποφόρ, όμως προς το βράδυ θα γίνουν μεταβαλλόμενοι 2 έως 4 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένεται ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ, με πρόσκαιρη ενίσχυση από το πρωί έως το απόγευμα οπότε θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 2 έως 4 και τοπικά έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 25 έως 34 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις κατά περιόδους. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ, και το πρωί στα δυτικά του νομού τοπικά έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 24 έως 35 βαθμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365