Δευτέρα 27 Ιουλίου 2020

Ιερέας σε 74χρονη με μάσκα: Φύγε, δεν θέλω καρναβάλια στην εκκλησία μου - Πατέρας Ιγνάτιος: Ψέμα ο κοροναϊός

Απίστευτο περιστατικό στην Κοζάνη βγαλμένο από τον Μεσαίωνα - Πατέρας Ιγνάτιος: Ψέμα ο κοροναϊός

Την ώρα που όλοι οι επιστήμονες προειδοποιούν ότι ένα δεύτερο κύμα κοροναϊού είναι πλέον ορατό και ζητούν ειδικά από τις ευπαθείς ομάδες να φορούν όσο γίνεται μάσκα προστασίας, ένας ιερομόναχος από την Εορδαία Κοζάνης φαίνεται ότι έχει τελείως διαφορετική άποψη.



Σύμφωνα με την καταγγελία που έκανε η κόρη μιας 74χρονης γυναικας που εμφανίστηκε με μάσκα στην εκκλησία, ο συγκεκριμένος ιερομόναχος όταν την είδε διέκοψε την λειτουργία και της ζήτησε να φύγει από την εκκλησία λέγοντας ότι «δεν θέλω καρναβάλια στην εκκλησία μου»!

Το περιστατικό, όπως καταγγέλλεται, σημειώθηκε το πρωί της Κυριακής στην Ιερά Μονή Αγ.Παρασκευής, Μηλοχωρίου της Εορδαίας ενώ όπως αναφέρει το Kozanimedia η 74χρονη πιστή αρνήθηκε να αποχωρήσει, παρά το γεγονός μάλιστα και ο επίτροπος την κάλεσε να αποχωρήσει ενώ οι υπόλοιποι πιστοί δεν την υπερασπίστηκαν.

Σύμφωνα με το σχετικό ρεπορτάζ «η συγκεκριμένη μονή έχει εδώ και χρόνια “αποσχιστεί” από τη Μητρόπολη Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας, με τους εκεί μοναχούς να χαρακτηρίζονται ως φανατικοί αντιπατριαρχικοί».

Σε ανάρτησή της στο Facebook η Στεργιανή Γάκη, κόρη της 74χρονης, αναφέρει:

«Σε αυτόν λοιπόν τον “ιερέα” που με περισσή αγένεια και αλαζονεία αποκάλεσε καρναβάλι την 74χρονη μητέρα μου επειδή επέλεξε ούσα σκεπτόμενη και υπεύθυνη, να φορά μάσκα στην σημερινή λειτουργία, ας του πει κάποιος πως τον πληρώνω και εγώ δουλεύοντας κοπιωδώς και αποδίδοντας με συνέπεια τις φορολογικές μου υποχρεώσεις και υπάρχει εκεί για να μεταλαμπαδεύσει την αγάπη του Θεού στις ψυχές και στις ζωές μας. Και πείτε του επίσης πως ο οίκος του Θεού από τον οποίον έδιωξε σήμερα την μητέρα μου, είναι χώρος που ψυχές, μυαλά και χαρακτήρες σαν τον δικό του δεν θα έπρεπε να πλησιάζουν….μόνο ντροπή και θλίψη… μεσαίωνας».

Πατέρας Ιγνάτιος: Ψέμα ο κοροναϊός. Κάποιοι πληρώθηκαν για να πουν ότι πέθαναν

Για παγκόσμια δικτατορία του Αντιχρίστου και άλλα τέτοια... όμορφα μίλησε ο ιερέας που σταμάτησε τη λειτουργία για να αποδοκιμάσει πιστή με μάσκα.

Ο πατέρας Ιγνάτιος έκανε δηλώσεις στην ΕΡΤ και μίλησε για παγκόσμια δικτατορία του Αντιχρίστου ενώ υποστήριξε ότι  κάποιοι στην Ελλάδα πληρώθηκαν για να πουν ότι πέθαναν από κοροναϊό. 

«Υπάρχει παγκόσμια δικτατορία του Αντίχριστου μέσω του ΠΟΥ... Αφού οι κυβερνήσεις δεν μπορούν να περάσουν κάποια πράγματα με δημοκρατία, τα περνάνε με δικτατορία» τόνισε και υποστήριξε ότι ο κοροναϊός είναι ένα ψέμα και ότι «κάποιοι από αυτούς που πέθαναν στην Ελλάδα από τον ιό πληρώθηκαν για να πουν ότι πέθαναν».

Όσο για το περιστατικό με τη μάσκα και την πιστή, υποστήριξε: «Όταν την είδα με τη μάσκα, νόμιζα ότι είχαμε καρναβάλια. Καρναβάλι δεν είναι αυτός που φοράει μάσκα;» και πρόσθεσε:«Ειναι ιερός ο χώρος εντός της εκκλησίας, δεν χρειάζονται μάσκες. Εδώ κατοικεί ο Θεός. Ο Θεός θεραπεύει. Είναι προσβολή για τον χώρο η μάσκα μέσα στον ναό. Η εκκλησία είναι το σώμα του Χριστού και ο Χριστός θέλει το πρόσωπό μας καθαρό».

Ο πατέρας Ιγνάτιος που φέρεται να λειτουργεί αυτόνομα από την Αρχιεπισκοπή και τις οδηγίες που έχει δώσει για τον κοροναϊό αναφέρθηκε με σκληρό τόνο και στον αρχιεπισκοπο Ιερώνυμο: «Ο Ιερώνυμος πιστεύει στον κορωνοϊό γιατί δεν πιστεύει στον Θεό».

1 σχόλιο:

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365