Δευτέρα 26 Μαΐου 2025

Η συνταγή της ημέρας: Παγωτό φράουλα

Η συνταγή της ημέρας

Δείτε την συνταγή:


Συστατικά
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
1 σαντιγί (τενεκεδάκι)
1 κουτί (200 ml) κρέμα γάλακτος
2 φλ. φράουλες (και επιπλέον για το γαρνίρισμα)
φύλλα βασιλικού ή δυόσμου

Βήματα
 Βήμα 1
Βάζετε το ζαχαρούχο γάλα, τη μόρφατ και την κρέμα γάλακτος για 1 ώρα στο ψυγείο. Πλένετε, καθαρίζετε τις φράουλες και τις πολτοποιείτε.

 Βήμα 2
Ρίχνετε την κρέμα γάλακτος στο μπολ του μίξερ και τη χτυπάτε μέχρι να αφρατέψει. Τη βάζετε σε ένα μπολ και την κρατάτε στην άκρη. Καθαρίζετε τη λεκάνη του μίξερ και αδειάζετε μέσα τη σαντιγί. Χτυπάτε σε δυνατή ταχύτητα για 10 λεπτά μέχρι να γίνει σφίξει.

 Βήμα 3
Στη συνέχεια, προσθέτετε το ζαχαρούχο γάλα και τη χτυπημένη κρέμα γάλακτος και συνεχίζετε το χτύπημα για ακόμη 2-3 λεπτά.

 Βήμα 4
Ρίχνετε στη λεκάνη τον πολτό φράουλας και ανακατεύετε με μια σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα. Αδειάζετε το παγωτό σε ένα μπολ (κατά προτίμηση μεταλλικό) και το βάζετε στην κατάψυξη να παγώσει καλά.

 Βήμα 5
Σερβίρετε το παγωτό σε ατομικά μπολάκια και γαρνίρετε με φρέσκες φράουλες και φύλλα βασιλικού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365