Πέμπτη, 2 Ιουλίου 2020

Η συνταγή της ημέρας: Μαρμελάδα κεράσι

Η συνταγή της ημέρας

Δείτε την συνταγή:


Συστατικά
2 κιλά κεράσια μικρά ροζ ή άσπρα γαλλικά (Το βάρος είναι για κεράσια με κουκούτσι (2 κιλά με κουκούτσια= 1 1/3 κιλό χωρίς κουκούτσια),
6 ½ φλ. (1 1/3 κιλό) ζεστή ζάχαρη,
1 (όχι γεμάτο) φλ. νερό,
1 κουταλιά χυμό λεμονιού

Βήματα
 Βήμα 1
Αφαιρείτε τα κουκούτσια από τα κεράσια με το ειδικό εργαλείο, πάνω από ένα μπολ για να μαζεύετε το χυμό τους.

 Βήμα 2
Τα βάζετε σε στρώσεις σε μια κατσαρόλα (πρέπει να είναι πολύ μεγάλη, γιατί πιτσιλίζουν στο βράσιμο και εμαγιέ ή ανοξείδωτη ή με αντικολλητική επένδυση- ποτέ όμως αλουμίνιο) και πασπαλίζετε κάθε στρώση με ζάχαρη.

 Βήμα 3
Τα περιχύνετε με το νερό και το χυμό που μαζέψατε (όσος και να είναι) και τα βράζετε για 15 λεπτά. Όσο βράζουν αφαιρείτε τον αφρό από την επιφάνεια, με τρυπητή κουτάλα.

 Βήμα 4
Ύστερα, τα αφήνετε στην κατσαρόλα, σκεπασμένα, για 24 ώρες.

 Βήμα 5
Την επόμενη μέρα τα ξαναβράζετε για ½ περίπου ώρα, μέχρι να δέσει η μαρμελάδα, προσθέτετε το λεμόνι και την αφήνετε να πάρει μια βράση, 3-4 λεπτά. Όταν κρυώσει λίγο τη μοιράζετε σε ζεστά, αποστειρωμένα βάζα. Κλείνετε τα βάζα όταν κρυώσει τελείως η μαρμελάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365