Τετάρτη 22 Ιουλίου 2020

ΓΕΕΘΑ: Αμετάβλητη η κατάσταση στο Αιγαίο - Διαψεύδει την αποχώρηση των τουρκικών πλοίων

Αμετάβλητη παραμένει η κατάσταση στο Αιγαίο, σύμφωνα με το ελληνικό ΓΕΕΘΑ

Διαψεύδει τα περί «εκτόνωσης της έντασης» στο Αιγαίο το ελληνικό ΓΕΕΘΑ, τονίζοντας πως η κατάσταση παραμένει αμετάβλητη. 



Αμετάβλητη παραμένει η κατάσταση στο Αιγαίο, σύμφωνα με το ελληνικό ΓΕΕΘΑ, που διαψεύδει με αυτόν τον τρόπο τις πληροφορίες που ήθελαν πολλά από τα 17 τουρκικά πλοία που παραβιάζοντας το Διεθνές Δίκαιο, «απέκλειαν» Ρόδο και Μεγίστη, να επιστρέφουν στη βάση του Ακσάζ. 

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει η hurriyet, το Oruç Reis, βρίσκεται αγκυροβολημένο στο λιμάνι της Ατταλείας συνοδεία δύο φρεγατών του τουρκικού πολεμικού ναυτικού και δεν έχει μετακινηθεί από τη θέση του.

Υπενθυμίζεται ότι την Τρίτη η Τουρκία εξέδωσε Navtex η οποία έχει ισχύ μέχρι τις 2 Αυγούστου για έρευνες στον θαλάσσιο χώρο νοτιοανατολικά του Καστελορίζου, θέτοντας σε επιφυλακή το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό με πλοία του να πλέουν στην περιοχή.

Οι «σεισμικές έρευνες» είναι εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365