Κυριακή, 19 Ιουλίου 2020

Οι Ξενοδόχοι ζητούν να μην ανακοινώνονται οι περιοχές που εμφανίζουν κρούσματα κορονοϊού

Μείωση κρατήσεων

Να «λογαριάζουν τον ξενοδόχο» κατά την ενημέρωση των πολιτών για την πορεία της πανδημίας στη χώρα καλεί επί της ουσίας τις υγειονομικές αρχές της χώρας η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων (ΠΟΞ), ζητώντας να μην αναλύεται η χωρική κατανομή των κρουσμάτων, εκτός εάν ο αριθμός είναι μεγάλος.


Παράλληλα, επικρίνουν το υπουργείο Τουρισμού για τα καθυστερημένα μέτρα για τις χώρες προέλευσης τουριστών, για τα δύο μέτρα και σταθμά για τα υγειονομικά πρωτόκολλα των ξενοδοχείων και των χώρων εστίασης, και ζητούν επιπλέον μέτρα υποστήριξης του κλάδου.

Μεγάλη μείωση στις κρατήσεις μετά την απόφαση για υποχρεωτικό τεστ πριν την είσοδο στη χώρα, βέλη και προς το υπουργείο Ανάπτυξης για τα δάνεια του Ταμείου Επιχειρηματικότητας που ακόμα δεν έχουν καταβληθεί.

«Προκειμένου να αποφευχθεί η (μη σκόπιμη ασφαλώς) έμμεση στοχοποίηση των περιοχών στις οποίες σημειώνονται κρούσματα, οι ανακοινώσεις να περιορίζονται σε συνολικό αριθμό κρουσμάτων και να μην αναλύεται η χωρική κατανομή τους» ζητούν, μεταξύ άλλων, με επιστολή τους οι Ξενοδόχοι από τον υπουργό Τουρισμού, Χάρη Θεοχάρη, και τον υφυπουργό του, Μάνο Κόνσολα, επικαλούμενοι τον φόβο που εκφράζουν Έλληνες και αλλοδαποί τουρίστες από τη δημοσιοποίηση των στοιχείων.

Σύμφωνα με την ΠΟΞ, η πρόσφατη απόφαση της κυβέρνησης για υποχρεωτικό τεστ στις οδικές πύλες εισόδου της χώρας είχε ως αποτέλεσμα το άμεσα πάγωμα και ακυρώσεις κρατήσεων από βαλκανικές χώρες, υποστηρίζοντας πως η πληρότητα ορισμένων περιοχών της βόρειας Ελλάδας έπεσαν στο 20%, από το 40-50% που είχαν βρεθεί.

Οι Ξενοδόχοι προτείνουν μάλιστα να αναλάβουν οι ίδιοι τη μισή χρηματοδότηση της διενέργειας τεστ για τους τουρίστες, εφόσον αυτό βγει αρνητικό, ενώ ζητούν ουσιαστικά την άρση των απαγορεύσεων για τις χώρες στις οποίες έχουν επιβληθεί.

Επίσης, διαμαρτύρονται και για τα υγειονομικά πρωτόκολλα που έχουν επιβληθεί στα ξενοδοχεία, σε αντιπαραβολή με bar και νυχτερινά κέντρα, υποστηρίζοντας πως το κόστος της λήψης μέτρων επιβαρύνει τους ίδιους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365