Παρασκευή 24 Ιουλίου 2020

Ανησυχία για τα κρούσματα κοροναϊού από τουρίστες που δεν εντοπίζονται στις πύλες εισόδου της χώρας μας

Το γεγονός αυτό θεωρείται ανησυχητικό

Μεχρι στιγμής τον Ιούλιο έχουν καταγραφεί στην χώρα μας 703 κρούσματα κοροναϊού με αρκετά από αυτά να έχουν εντοπιστεί έγκαιρα σε τουρίστες στις πύλες εισόδου. 



Ωστόσο, ανησυχία προκαλεί το γεγονός ότι στην περίπτωση του 10% αυτών, δηλαδή 76 εισαγόμενα κρούσματα, εντοπίστηκαν αφού οι τουρίστες εισήλθαν οικειοθελώς σε δομή υγείας του ΕΟΔΥ για να εξεταστούν.

Το γεγονός αυτό θεωρείται ανησυχητικό, καθώς τα άτομα αυτά μέχρι να διαγνωστούν αναπτύσσουν κοινωνικές επαφές και επειδή τις περισσότερες φορές δεν εμφανίζουν συμπτώματα μπορεί να έχουν ήδη μεταδώσει τον κοροναϊό. Βέβαια αυτό δε σημαίνει ότι έχουν μολύνει πολλούς συμπολίτες μας ή τουρίστες, αλλά η διαδικασία της ιχνηλασιμότητας είναι σε σημαντικό βαθμό δύσκολη.

Επίσης επειδή θεωρούνται εισαγόμενα κρούσματα δεν επηρεάζουν το δείκτη μεταδοτικότητας Rt, ο οποίος παραμένει ακόμα κάτω από το 0,5 και θεωρείται από τους καλύτερους στην Ευρώπη.

Παράλληλα, ανησυχία προκαλεί και το γεγονός ότι για 3 συνεχόμενες ημέρες τα νέα κρούσματα που επιβεβαιώνονται είναι πάνω από 30.

Άγνωστο παραμένει και πόσο είναι ακριβώς τα τεστ που γίνονται για τον κοροναϊό. Το Κυβερνητικό Παρατηρητήριο για την Covid-19 επισημαίνει ότι ο μέσος ημερήσιος όρος των τεστ που γίνονται είναι 5000 μέσα στον Ιούλιο δηλαδή περίπου 115 χιλιάδες από την 1η Ιουλίου μέχρι και χθες. Το μέγεθος αυτό συμφωνεί και με την αποτίμηση του ΕΟΔΥ.

Όμως ο κ. Χαρδαλιάς κατά την ενημέρωση της Τρίτης ανέφερε ότι μέχρι τις 19/7 μόνο στις πύλες εισόδου έγιναν κατά μέσο όρο στη χώρα καθημερινά 6732 έλεγχοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365