Τετάρτη 15 Ιουλίου 2020

Δημοσκόπηση: Χαλαρώσαμε με τον κορονοϊό! «Σαρώνει» η ΝΔ «κλέβοντας» ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ

Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε σε 1.003 νοικοκυριά το διάστημα από τις 10 Ιουλίου έως τις 13 Ιουλίου

Πανελλαδική δημοσκόπηση πραγματοποίησε ο σταθμός Alpha σε συνεργασία με την εταιρεία Marc και παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού το απόγευμα της Τετάρτης 15 Ιουλίου.



Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε σε 1.003 νοικοκυριά το διάστημα από τις 10 Ιουλίου έως τις 13 Ιουλίου.

Οι ερωτηθέντες κλήθηκαν να απαντήσουν στο αν τηρούν τα μέτρα προφύλαξης που τους προστατεύουν από τον κορονοϊό μετά την άρση της καραντίνας.

Τα ευρήματα της δημοσκόπησης δείχνουν πως ένας στου δυο έχει χαλαρώσει την αντιμετώπιση του.

Συγκεκριμένα το 47,1% απάντησε πως τηρεί τα ίδια μέτρα προφύλαξης όπως και πριν, δηλαδή κατά την περίοδο της καραντίνας. Το 41,6% απάντησε πως ναι μεν τηρεί τα μέτρα αλλά λιγότερο από πριν και το 10,9% απάντησε πως δεν τηρεί τα μέτρα.

Αξιοσημείωτο είναι πως οι πολίτες ηλικίας 17-24 σε ποσοστό 75% δεν ασχολείται με τα μέτρα.

Σε ερώτηση που δέχθηκαν τι θα κάνουν αν παρατηρήσουν παραβίαση των μέτρων προφύλαξης, το 57,3% απάντησε πως δεν θα κάνει κάτι, το 34,5% είπε πως θα διαμαρτυρηθεί στον υπεύθυνο και το 2,4 θα κάνει καταγγελία στις αρχές.

Σε ερώτηση για το αν θα πάνε διακοπές, οι πολίτες σε ποσοστό 51,4% απάντησε πως εφέτος δεν θα πάνε, αριθμός που μεταφράζεται σε έναν στους δυο.

Ανησυχία για τα Ελληνοτουρκικά

Σε ποσοστό 38,6% οι ερωτηθέντες απάντησαν ότι ανησυχούν πολύ για τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά ζητήματα, το 36,1% ανησυχεί αρκετά, σε αντίθεση με το 12,3% που απάντησε ότι ανησυχεί λίγο και το 11,9% που απάντησε ότι ανησυχεί λίγο.

Αυτό σημαίνει πως το ποσοστό που ανησυχεί έντονα για τα ελληνοτουρκικά φτάνει το 74,7%, δηλαδή πάνω από 7 στους 10 Έλληνες.

Στις 21,2 μονάδες η διαφορά ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ

Αν είχαμε σήμερα εκλογές σε ποσοστό 41,6% οι πολίτες θα ψήφιζαν ΝΔ, το 20,4 θα ψήφιζε ΣΥΡΙΖΑ, το 5,7 ΚΙΝΑΛ, το 5% ΚΚΕ, το 3,4% Ελληνική Λύση και το 1,9% ΜεΡΑ 25.

Η διαφορά ανάμεσα στα δυο πρώτα κόμματα διαμορφώθηκε στις 21,2 μονάδες.

Οι ερωτηθέντες κλήθηκαν να απαντήσουν στο πώς «βλέπουν» τους χειρισμούς της κυβέρνησης στο θέμα της διαχείρισης της πανδημίας του κορονοϊού.

Σε ποσοστό 59,5% απάντησε πως «βλέπει» θετικά τους χειρισμούς και το 22,3 μάλλον θετικά. Αρνητικά απάντησε το 9,9% και μάλλον αρνητικά το 7,4%.

2 σχόλια:

  1. η Νέα Δημοκρατία καταστρέφει τη χώρα, την οδηγεί παλι σε χρεωκοπία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Afti.pu.rokanisane.to.xrima.tu.eliniku.lau.kanune.dimoskopisis.ja.to.kuli.as.jelaso.🤩🤩🤩🤩🤩🤩

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365