Κυριακή, 12 Ιουλίου 2020

Nέες μνημονιακές «μεταρρυθμίσεις» από την ΕΕ

Στήριξη του σχεδίου «Ταμείο Ανάκαμψης»
Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, αναμένεται να προτείνει εντός της μέρας έναν μικρότερο προϋπολογισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την περίοδο 2021-27, σε σχέση με αυτόν που είχε ανακοινωθεί προ εβδομάδων, θέλοντας να «μαλακώσει» τα κράτη – μέλη που δεν συμφωνούν με το «Ταμείο Ανάκαμψης» που θα χορηγεί δάνεια με μνημονιακούς όρους.


Οι χώρες – μέλη του Βορρά ζητούν ακόμα μεγαλύτερες εγγυήσεις για τα μέτρα ύφεσης που θα επιβληθούν σε όσες χώρες θελήσουν να δανειστούν από το συγκεκριμένο Ταμείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Reuters, ο Σ. Μισέλ αναμένεται να προτείνει το απόγευμα της Παρασκευής μικρότερο προϋπολογισμό της ΕΕ για την περίοδο 2021-27 σε σχέση με αυτόν που είχε ανακοινωθεί, σύμφωνα με δηλώσεις αξιωματούχων, σε μία προσπάθεια να στηρίξει το σχέδιο του «Ταμείου Ανάκαμψης».

Πηγή: thepressproject.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365