Σάββατο 22 Αυγούστου 2020

Επανεξετάζουν το πότε θα ανοίξουν τα σχολεία - Στο τραπέζι η 14η Σεπτεμβρίου

Τα κρούσματα είναι σταθερά πάνω από 200 ημερησίως και λαμβάνονται συνεχώς μέτρα και ο προβληματισμός ολοένα γίνεται και μεγαλύτερος

Νέα ημερομηνία έναρξης της σχολικής χρονιάς εξετάζεται από τους ειδικούς μετά και το αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο στην Ελλάδα.



Όπως φαίνεται τα δεδομένα ίσως αλλάξουν άρδην και το πρώτο κουδούνι της σχολικής χρονιάς παραταθεί κατά μια εβδομάδα,, σύμφωνα με το iefimerida.gr.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ημερομηνία όπου θα ανοίξουν οι αίθουσες των σχολείων είναι ξανά υπό συζήτηση από τα μέλη της επιτροπής των λοιμωξιολόγων καθώς διαπιστώνουν ότι ακόμα το επιδημιολογικό φορτίο του κορωνοϊού στην Ελλάδα είναι ισχυρό. Τα κρούσματα είναι σταθερά πάνω από 200 ημερησίως και λαμβάνονται συνεχώς μέτρα και ο προβληματισμός ολοένα γίνεται και μεγαλύτερος.

Επί του παρόντος, η πρόταση που συζητείται είναι τα σχολεία να ανοίξουν μια εβδομάδα αργότερα από την ημερομηνία που έχει ανακοινωθεί. Που σημαίνει ότι το πρώτο κουδούνι της χρονιάς θα ηχήσει στις 14 Σεπτεμβρίου και όχι στις 7 όπως είχα αρχικά ανακοινωθεί.

O Κυριάκος Μητσοτάκης χθες ζήτησε να γίνει ενημέρωση και συζήτηση την Τρίτη σε κοινή συνεδρίαση των Επιτροπών Κοινωνικών και Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, με την παρουσία των υπουργών Υγείας Βασίλη Κικίλια και Παιδείας Νίκης Κεραμέως, προκειμένου να παρατεθούν τα δεδομένα, να αναλυθούν οι αποφάσεις και να κληθούν τα κόμματα να πάρουν υπεύθυνη θέση.

Και στο πλαίσιο αυτό θα γίνει η ενημέρωση αυτή την Τρίτη στη μία στη Βουλή, με τους δύο υπουργούς να ενημερώνουν όλα τα κόμματα για την πανδημία του κορωνοϊού στους τομείς αρμοδιοτήτων τους. Και εκεί θα συζητηθεί εκτενώς και το άνοιγμα των σχολείων και η πιθανή παράταση μίας εβδομάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365