Κυριακή, 23 Αυγούστου 2020

Βάσεις 2020: Ιστορικό χαμηλό στην Ιατρική - Ο κορωνοϊός αλλάζει τις επιλογές των υποψηφίων

Η «πανωλεθρία» στη Βιολογία και τη Νέα Ελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία, αναμένεται να φέρουν… κατακόρυφη πτώσεις στις Βάσεις 2020 των σχολών του 3ου πεδίου

Η θέσπιση των νέων όρων για τις μετεγγραφές φοιτητών, απέτρεψαν κάποιους να δηλώσουν σχολές στην Περιφέρεια για να έρθουν μετά με μετεγγραφή.Η «πανωλεθρία» στη Βιολογία και τη Νέα Ελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία, αναμένεται να φέρουν… κατακόρυφη πτώσεις στις Βάσεις 2020 των σχολών του 3ου πεδίου. Μάλιστα, σύμφωνα με όσα αναφέρει στην εφημερίδα «Καθημερινή» ο μαθηματικός και σύμβουλος σταδιοδρομίας, Στράτος Στρατηγάκης, είναι πολύ πιθανό να δούμε ιστορικό χαμηλό στην Ιατρική.

Ο ίδιος εξηγεί ότι φέτος οι επιλογές των υποψηφίων άλλαξαν λόγω του κορωνοϊού. Οι οικονομικές του συνέπειες είναι πιθανό να λειτουργήσουν αποτρεπτικά στη δήλωση σχολών σε άλλη πόλη. Επιπλέον, η θέσπιση των νέων όρων για τις μετεγγραφές φοιτητών, απέτρεψαν κάποιους να δηλώσουν σχολές στην Περιφέρεια για να έρθουν μετά με μετεγγραφή.

Τα παραπάνω αναμένεται να επηρεάσουν τις Βάσεις 2020, αλλά είναι άγνωστο σε ποιο βαθμό.

Δείτε αναλυτικά τις τελευταίες εκτιμήσεις για τις Βάσεις 2020 ανά επιστημονικό πεδίο

1ο πεδίο

Αναμένεται μικρή αύξηση των βάσεων στις υψηλόβαθμες σχολές του πεδίου της τάξεως των 50 μορίων το πολύ και πτώση των βάσεων από τα 16.000 μόρια και κάτω, που στις χαμηλόβαθμες σχολές μπορεί να φτάσει και τα 800 μόρια, με το όριο εισαγωγής περίπου στα 8.000 μόρια.

2ο πεδίο

Όσοι επέλεξαν το 2ο επιστημονικό πεδίο, θα περάσουν όλοι, και το κατώφλι εισαγωγής αναμένεται να βρεθεί περίπου στα 4.000 μόιρα με την πτώση των βάσεων να ξεκινά από τα 200 μόρια στις υψηλόβαθμες σχολές και στις χαμηλόβαθμες σχολές να φτάνει περίπου τα 1.200 μόρια.

3ο πεδίο

Αναμένεται μεγάλη πτώση των βάσεων, που θα οδηγήσει τις βάσεις των ιατρικών σχολών σε ιστορικό χαμηλό με τη βάση της Ιατρικής Αλεξανδρούπολης να αναμένεται περί τα 17.375 μόρια. Στις χαμηλόβαθμες σχολές του πεδίου αναμένεται πτώση των βάσεων περισσότερο από 2.500 μόρια. Το κατώφλι εισαγωγής θα βρεθεί περί τα 5.500 μόρια.

4ο πεδίο

Η άνοδος των βάσεων θα είναι μικρότερη από αυτή που αρχικά αναμενόταν. Και σε αυτό το πεδίο, θα εισαχθούν σχεδόν όλοι οι υποψήφιοι, με το κατώφλι εισαγωγής να βρίσκεται περίπου στα 4.200 μόρια. Στις υψηλόβαθμες σχολές του πεδίου αναμένεται μικρή πτώση των βάσεων της τάξεως των 50 έως 100 μορίων και από τα 16.000 μόρια και κάτω, έχουμε άνοδο των βάσεων που μπορεί να φτάσει και τα 500 μόρια στις σχολές φύρω από τα 10.000 μόρια.

Πηγή: Εφημερίδα «Καθημερινή»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365