Τετάρτη, 19 Αυγούστου 2020

Αυξήσεις έως 280 ευρώ στις προσωρινές συντάξεις

Σύμφωνα με διάταξη νόμου που ψηφίστηκε πρόσφατα

Σημαντικές αυξήσεις που σε ορισμένες περιπτώσεις φθάνουν και τα 280 ευρώ τον μήνα, καθώς και αναδρομικά πολλών μηνών, ανάλογα με την ημερομηνία υποβολής της αίτησης συνταξιοδότησης αναμένεται να λάβουν χιλιάδες συνταξιούχοι που εδώ και μήνες -ή ακόμα και χρόνια- βρίσκονται σε αναμονή της οριστικής απόφασης συνταξιοδότησής τους, σύμφωνα με όσα αναφέρει αναλυτικά η εφημερίδα Καθημερινή.Σύμφωνα με διάταξη νόμου που ψηφίστηκε πρόσφατα, για όσο διάστημα καθυστερεί η έκδοση της οριστικής σύνταξης, θα λάβουν αύξηση στη προσωρινή. Το μέτρο αφορά ασφαλισμένους που υπέβαλαν αίτηση από τις 13 Μαΐου 2016 και μετά, ήτοι την ημερομηνία έναρξης της εφαρμογής του νόμου Κατρούγκαλου και δεν έχει εκδοθεί ακόμη η οριστική τους σύνταξη. Βάσει του σχεδιασμού στο υπουργείο Εργασίας, οι πρώτες αυξήσεις θα δοθούν εντός του Φθινοπώρου, πιθανότατα τον Οκτώβριο.

Αναλυτικά, για τους μισθωτούς, το ποσό της προσωρινής σύνταξης υπολογίζεται ως το 80% του μέσου όρου των μηνιαίων αποδοχών του ασφαλισμένου κατά τους 12 μήνες ασφάλισης που προηγούνται της υποβολής της αίτησης συνταξιοδότησης.
Για τους αυτοτελώς απασχολουμένους, ελεύθερους επαγγελματίες και πρώην αγρότες (ΟΓΑ) θα καταβληθεί το 70% του μέσου μηνιαίου εισοδήματος των 12 τελευταίων μηνών ασφάλισης που προηγούνται της υποβολής της αίτησης συνταξιοδότησης.

Μάλιστα, οι αυξήσεις των "τυχερών" άτυχων εν αναμονή συνταξιούχων θα είναι αναδρομικές στις ήδη χορηγηθείσες προσωρινές συντάξεις, οι οποίες κατατέθηκαν με χειρόγραφο τρόπο προκειμένου να μην υπάρχουν σημαντικές διαφοροποιήσεις στο ύψος των προσωρινών συντάξεων αυτών που υπέβαλαν τις αιτήσεις τους με ηλεκτρονικό τρόπο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365