Παρασκευή 7 Αυγούστου 2020

Νέοι έλεγχοι για τον κοροναϊό: 298 πρόστιμα για μάσκα, 12 παραβιάσεις κανόνων σε καταστήματα

Συνεχίζονται οι εντατικοί έλεγχοι σε όλη τη χώρα

Στις 6 Αυγούστου πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια 13.736 έλεγχοι



Συνεχίζονται οι εντατικοί έλεγχοι σε όλη τη χώρα από την αστυνομία για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κοροναϊού.

Στο πλαίσιο αυτό, χθες, Πέμπτη 6 Αυγούστου, πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια 13.736 έλεγχοι.

Βεβαιώθηκαν 298 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας - μη τήρηση προβλεπόμενης απόστασης και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα 150 ευρώ, ως ακολούθως:

108 στην Αττική

32 στη Θεσσαλονίκη

30 στην Κεντρική Μακεδονία

22 στην Ηπειρο

17 στην Κρήτη

16 στη Δυτική Ελλάδα

15 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη

12 στο Νότιο Αιγαίο

12 στη Στερεά Ελλάδα

10 στην Πελοπόννησο

9 στα Ιόνια Νησιά

8 στο Βόρειο Αιγαίο και

7 στη Θεσσαλία

Σημειώνεται ότι από την 1η Αυγούστου 2020 έχουν βεβαιωθεί συνολικά 2.042 παραβάσεις και έχουν επιβληθεί ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα των 150 ευρώ.

Επίσης, βεβαιώθηκε μία παράβαση για μη χρήση μάσκας στην Αττική, για την οποία επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο 300 ευρώ.

Παράλληλα, εντοπίστηκαν 12 παραβάσεις για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων και ιδιωτικών επιχειρήσεων (απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας από το προσωπικό, ποσοστό τετραγωνικών μέτρων επιφανείας ανά άτομο, αποστάσεις τραπεζοκαθισμάτων, μη δήλωση ραντεβού και λίστας πελατών κ.λπ.), ενώ συνελήφθησαν 3 άτομα. Από την 1η Αυγούστου 2020 έχουν βεβαιωθεί συνολικά 57 σχετικές παραβάσεις και έχουν συλληφθεί 9 άτομα.

Τέλος, εντοπίστηκαν τρεις παραβάσεις για μη συμπλήρωση της ηλεκτρονικής φόρμας PLF (Passenger Locator Form) από ταξιδιώτη. Από την 1η Αυγούστου 2020 έχουν βεβαιωθεί συνολικά 26 σχετικές παραβάσεις.

Πηγή: iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365