Δευτέρα 3 Αυγούστου 2020

Γέννησε η 39χρονη από τη Βέροια που βρέθηκε θετική στον κοροναϊό - Θετικό κρούσμα σε γάμο στην Αλεξανδρούπολη

Αρνητικό το τεστ που έγινε στο βρέφος - Ξεκίνησε η ιχνηλάτηση όσων ήρθαν σε επαφή με την κοπέλα στον γάμο

Γέννησε τα ξημερώματα στο νοσοκομείο «Ιπποκράτειο» της Θεσσαλονίκης η 39χρονη από τη Βέροια που βρέθηκε θετική στον κοροναϊό. 



Το βρέφος, ένα κοριτσάκι βάρους 3,2 κιλών, υποβλήθηκε σε τεστ το οποίο ήταν αρνητικό και αναμένεται το δεύτερο αποτέλεσμα του μοριακού ελέγχου από το νοσοκομείο «ΑΧΕΠΑ». Ωστόσο, για προληπτικούς λόγους, μεταφέρθηκε στη μονάδα εντατικής νοσηλείας νεογνών της Α' Νεογνολογικής Κλινικής ΑΠΘ.

Η 39χρονη νοσηλεύεται σε καλή κλινική κατάσταση στο «Ιπποκράτειο» και η διοίκηση του νοσοκομείου, με ανακοίνωση της, συγχαίρει το ιατρικό, μαιευτικό, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό της Β' Μαιευτικής/Γυναικολογικής κλινικής καθώς και της Α' Νεογνολογικής Κλινικής/ΜΕΝΝ για την άμεση, σωστή και επιστημονικά άρτια αντιμετώπιση του περιστατικού.

Συναγερμός στην Αλεξανδρούπολη

Συναγερμός στην Αλεξανδρούπολη, από θετικό κρούσμα κοροναϊού που επιβεβαιώθηκε χθες το απόγευμα σε κοπέλα, η οποία το Σάββατο βρέθηκε σε γάμο φιλικού της ζευγαριού στην πόλη.

Σύμφωνα με το evros-news.gr, η κοπέλα κατάγεται από την Αλεξανδρούπολη αλλά μένει σε άλλη περιοχή της χώρας και ήρθε για να παραστεί στον γάμο των φίλων της. Μετά το μυστήριο που πραγματοποιήθηκε σε εκκλησία της πόλης, τον Ιερό Ναό Μεταμόρφωσης Σωτήρος, δεν αισθανόταν τόσο καλά και πήγε στο σπίτι της. Την Κυριακή πήγε στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης και έδωσε δείγμα για το τεστ Covid-19 και τα αποτελέσματα το απόγευμα βγήκαν θετικά. Ενημέρωσε κάποιους φίλους της και τόσο χθες βράδυ όσο και σήμερα το πρωί, πάνω από 20 άτομα πήγαν επίσης στο Νοσοκομείο για να δώσουν δείγματα.

Παράλληλα ξεκίνησε η ιχνηλάτηση όσων ήρθε σε επαφή, ενώ να επισημάνουμε ότι λόγω της αδιαθεσίας της δεν πήγε στο γαμήλιο γλέντι που ακολούθησε το βράδυ σε γνωστό ξενοδοχείο της Αλεξανδρούπολης το οποίο βρίσκεται έξω από την πόλη. Όμως, όπως είναι φυσικό αρκετοί απ’ όσους βρέθηκαν στην εκκλησία και στο γλέντι, ανησύχησαν και πήγαν να υποβληθούν στο τεστ.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι με εντολή του Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως κ.Άνθιμου έγινε απολύμανση της εκκλησίας, ενώ και οι υπεύθυνοι του συγκεκριμένου ξενοδοχείου όπου έγινε το γαμήλιο γλέντι (σε εξωτερικό χώρο φυσικά), προχώρησαν και αυτοί σε απολύμανση των χώρων του.

Το κρίσιμο φυσικά είναι αν από τα αποτελέσματα των μαζικών τεστ χθες βράδυ και σήμερα το πρωί, βρεθούν ή όχι επιβεβαιωμένα θετικά και άλλα κρούσματα.


Πηγή: protothema.gr

1 σχόλιο:

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365