Τετάρτη 26 Αυγούστου 2020

Επίδομα 534 ευρώ: Ποιοι πληρώνονται την Παρασκευή 28 Αυγούστου

Την ερχόμενη Παρασκευή 28 Αυγούστου προγραμματίζεται η πληρωμή της αποζημίωσης ειδικού σκοπού ύψους 534 ευρώ

Αφορά εργαζόμενους του τουριστικού κλάδου, όσους βρέθηκαν σε αναστολή σύμβασης τον Ιούλιο, αλλά και δικαιούχους του ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ.


Την ερχόμενη Παρασκευή 28 Αυγούστου προγραμματίζεται η πληρωμή της αποζημίωσης ειδικού σκοπού ύψους 534 ευρώ σε εργαζόμενους από τον τουριστικό κλάδο, σε όσους βρέθηκαν σε αναστολή σύμβασης τον Ιούλιο, αλλά και στους δικαιούχους του προγράμματος ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ.

Πιο συγκεκριμένα, στην επικείμενη καταβολή της αποζημίωσης, δικαιούχοι είναι οι εργαζόμενοι που:

- υπέβαλλαν μονομερείς υπεύθυνες δηλώσεις για τον μήνα Ιούλιο και δούλευαν σε τουριστικές και άλλες επιχειρήσεις

- ήταν σε αναστολή η σύμβαση εργασίας τους τον Ιούλιο, καθώς προέρχονται από επιχειρήσεις από τους κλάδους Τουρισμού, Μεταφορών, Πολιτισμού και Αθλητισμού

- έχουν ενταχθεί στον μηχανισμό βραχυχρόνιας εργασίας ΣΥΝ- ΕΡΓΑΣΙΑ για τον Ιούλιο.

Στις πληρωμές που έχουν γίνει από το υπουργείο Εργασίας με στόχο την αντιμετώπιση των έκτακτων συνθηκών που έχουν δημιουργηθεί λόγω της πανδημίας του νέου κορονοϊού αναφέρεται σε δήλωσή του ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Γιάννης Βρούτσης.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο υπουργός «το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων ανταποκρινόμενο με συνέπεια και αποτελεσματικότητα στο ρόλο του, έχει διαθέσει μέχρι τώρα 1,149 δισ. ευρώ για αποζημιώσεις ειδικού σκοπού που αντιστοιχούν σε 1.897.340 εργαζόμενους και ελεύθερους επαγγελματίες καθώς και συνολικά 420,3 εκατ. ευρώ προς τον e- EΦΚΑ για την ασφαλιστική τους κάλυψη».

   Αναλυτικότερα, διατέθηκαν:

   1. Το ποσό των 648,02 εκατ. ευρώ για 810.028 άτομα για αποζημίωση ειδικού σκοπού περιόδου Μαρτίου-Απριλίου.

   2. Το ποσό των 212,89 εκατ. ευρώ για 542.244 άτομα για τον Μάιο.

   3. Το ποσό των 129,01 εκατ. ευρώ για μονομερείς δηλώσεις εργαζομένων στον τουρισμό για 275.598 άτομα.

   4. Το ποσό των 109,43 εκατ. ευρώ στους 6 επιστημονικούς κλάδους -ελεύθερους επαγγελματίες για 182.839 άτομα.

   5. Το ποσό των 45,87 εκατ. ευρώ για 57.345 άτομα των ειδικών κατηγοριών καλλιτέχνες, ξεναγοί κτλ.

   6. Το ποσό των 4,04 εκατ. ευρώ για 29.286 άτομα ενταγμένα στο πρόγραμμα ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ για τον Ιούνιο.

   7. Το ποσό των 420,3 εκατ. ευρώ τον e-ΕΦΚΑ για την ασφαλιστική κάλυψη των παραπάνω κατηγοριών.

Όπως τονίζει το υπουργείο, οι πληρωμές κάθε μήνα αναφοράς πραγματοποιούνται με συνέπεια στους τραπεζικούς λογαριασμούς των εργαζομένων μέχρι το τέλος του επόμενου μήνα και αυτό διότι, υποχρεωτικά, πρέπει πρώτα να γίνουν οι απαραίτητες διασταυρώσεις και έλεγχοι και να αποφευχθούν οι διπλοπληρωμές. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365