Δευτέρα 3 Αυγούστου 2020

Σύψας: Εξετάζεται ο περιορισμός ωραρίου στα μπαρ, μέχρι τα μεσάνυχτα -Ολα τα μέτρα στο τραπέζι

Ο Νίκος Σύψας υποστήριξε αρχικά ότι παρατηρείται μια «μεγάλη επιβάρυνση» σε ό,τι αφορά τα επιδημιολογικά φορτία

Με έκδηλη την ανησυχία σχολίασε ο καθηγητής λοιμωξιολογίας Νίκος Σύψας τη ραγδαία αύξηση κρουσμάτων κορωνοϊού στην Ελλάδα.

Λίγη ώρα προτού ξεκινήσει η τηλεδιάσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη -με Κικίλια, Χαρδαλιά και Τσιόδρα- ο κ. Σύψας ανέλυσε, μιλώντας στο Open TV, τα νέα μέτρα για τις μάσκες καθώς και τις προβλέψεις για επίσπευση του δεύτερου κύματος κορωνοϊού.

Ο Νίκος Σύψας υποστήριξε αρχικά ότι παρατηρείται μια «μεγάλη επιβάρυνση» σε ό,τι αφορά τα επιδημιολογικά φορτία, επισημαίνοντας πως ρόλο διαδραμάτισαν και τα εισαγόμενα κρούσματα αλλά και η χαλαρότητα που επέδειξε ποσοστό του πληθυσμού.
Αναφορικά με τα σχετικά χαμηλά ποσοστά νοσηλειών, ο καθηγητής τόνισε ότι «οι ευπαθείς ομάδες και οι ηλικιωμένοι δεν έχουν χαλαρώσει» σε αντίθεση με τους νέους που γνωρίζουν ότι σπάνια νοσούν βαριά και χαλάρωσαν. Ο κ. Σύψας χαρακτήρισε ως ευτύχημα το γεγονός ότι δεν έχουμε πολλές διασωληνώσεις, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι μπορεί να μη συνεχιστεί για πολύ αυτή η καλή επίδοση «εφόσον έχουμε συνεχή αύξηση κρουσμάτων».

Σημείωσε δε πως αν συνεχιστεί η διασπορά στους νέους τότε ο κορωνοϊός θα φτάσει στους ηλικιωμένους και τις ευπαθείς ομάδες και θα ξεκινήσουν οι διασωληνώσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365