Κυριακή, 2 Αυγούστου 2020

Χρεωστική μια στις τρεις φορολογικές δηλώσεις - Πόσος είναι ο μέσος φόρος

Ο αριθμός αυτός των φορολογικών δηλώσεων αντιστοιχεί σε 7.263.690 εκκαθαριστικά σημειώματα

Συνολικά 5.285.115 φορολογικές δηλώσεις πολιτών υποβλήθηκαν μέχρι χθες στο taxisnet, όπως προκύπτει από σχετικά στοιχεία της ΑΑΔΕ .


Ο αριθμός αυτός των φορολογικών δηλώσεων αντιστοιχεί σε 7.263.690 εκκαθαριστικά σημειώματα. Υπενθυμίζεται ότι η προθεσμία για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων λήγει στις 28 Αυγούστου.

Επιπλέον από τα ίδια στοιχεία της ΑΑΔΕ προκύπτουν τα εξής:

-Το 34,97% των φορολογουμένων καλείται να πληρώσει επιπλέον φόρο για τα εισοδήματα που απέκτησε το προηγούμενο έτος. Συγκεκριμένα, για 2.539.954 φορολογούμενους το αποτέλεσμα της εκκαθάρισης είναι χρεωστικό με το συνολικό ποσό του φόρου να ανέρχεται σε 2,3 δισ. ευρώ Ο μέσος φόρος για τις δηλώσεις αυτές ανέρχεται σε 911 ευρώ.

-Το 52,43 % των φορολογουμένων δεν πληρώνει επιπλέον φόρο στο ελληνικό Δημόσιο.Σε σύνολο 7.263.690 εκκαθαριστικών σημειωμάτων , 3.808.136 είναι μηδενικά .
-Για το 12,61% των φορολογουμένων ή 915.600 φυσικά πρόσωπα προέκυψε επιστροφή φόρου που κατά μέσον όρο φθάνει τα 298 ευρώ.

- Για το 12,61% των φορολογουμένων ή 915 .600 φυσικά πρόσωπα προέκυψε επιστροφή φόρου που κατά μέσον όρο φθάνει τα 298 ευρώ.

Με πληροφορίες από την εφημερίδα "Καθημερινή"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365