Σάββατο 15 Αυγούστου 2020

Συνελήφθη ιερέας που καλούσε τους πιστούς να μην φορούν μάσκα

Η σύλληψη έγινε μετά από καταγγελίας ενός κατοίκου της Καλύμνου

Στη σύλληψη ενός ιερέα στην Κάλυμνο ο οποίος καλούσε τους πιστούς να μην φορέσουν μάσκες στην εκκλησία ανήμερα της Παναγίας, προχώρησαν οι αρχές του νησιού.



Η σύλληψη έγινε μετά από καταγγελίας ενός κατοίκου της Καλύμνου, ο οποίος ο ανέφερε ότι ο ιερέας μέσω του λογαριασμού στο Facebook ζητούσε από τους πολίτες να μην φοράνε μάσκες για τον κορωνοϊο.

Η ανάρτηση του ιερέα έγραφε τα εξής:
«Κανείς να μην φορέσει μάσκα στην εορτή της Παναγίας μας!!! Δεν πρέπει να στεναχωρήσουμε την Κυρία Θεοτόκο. Η μητέρα μας θέλει να δει τα πρόσωπα μας. Θέλε να δει την πίστη μας!!! Θέλει να μας ασπαστεί. Θέλει να μας ευλογήσει. Σε αγαπάμε Παναγία μου και είμαι σίγουρος ότι τα παιδιά σου, θα σου δώσουμε αυτή τη χαρά!!! Δεν θα φορέσει κανείς μάσκα!!!».

Όπως αναφέρει το flash.gr, η καταγγελία έγινε το πρωί της Παρασκευής στο αστυνομικό τμήμα του νησιού με τον πολίτη να αρνείται να καταθέσει μήνυση και να υποστηρίζει πως το κατήγγειλε, «διότι φοβάται για την εξάπλωση του κορωνοϊού και θα ενημερώσει σχετικά και την πολιτική προστασία για την ανάρτηση». Λίγες ώρες αργότερα ο ιερέας εντοπίστηκε και συνελήφθη.

Μετά τη σύλληψή του έγραψε στο Facebook:

«Με συνέλαβαν αυτόφωρο. Κυρία Μ. Ε (πολιτικός μηχανικός), εσείς που καταγγίλατε, έναν ιερέα του Υψίστου υπερπολύτεκνο γιατί έκανε Ομολογία Πίστεως… Μ. Γ, τέκνο της Ε… Εκπαιδευτή του κολυμβητηρίου Καλύμνου, Θα πρέπει να ντρέπεσαι παιδί μου, με κατήγγειλες όπως με ενημέρωσαν, εσύ και η μητέρα σου. Πως τόλμησες παιδί μου, πως θα αντικρύσεις αύριο τη κοινωνία της Καλύμνου;;; Τι απολογία θα δώσετε ενώπιον του Κυρίου μας και της Κυρίας Θεοτόκου;;; Ο Θεός να σας ελεήσει…. Για Ομολογία Πίστεως στο Χριστό και τη Κυρία Θεοτόκο, με συνέλαβαν αυτόφωρο, στην Αστυνομία. Αύριο το πρωί θα με πάνε αυτόφωρο στη Κω. Η Παναγιά η Χρυσοχέρια δεν θα λειτουργήσει!!! Την αγάπη μου, αδέρφια μου!!!

Κρατάτε τη Πίστη του Χριστού μας!!! ΟΙ Ναοί μας είναι Αγιασμένοι, δεν κινδυνεύουμε από ασθένειες!!! Υπάρχει τόση χάρη και ευλογία στους Ναούς μας, που ακόμα και η σκόνη είναι Αγιασμένη!!! Χαίρομαι, που επέτρεψε η Κυρία Θεοτόκος, να με συλλάβουν, για να ομολογήσω ακριβώς αυτή την αλήθεια, ότι οι Ναοί μας είναι Αγιασμένοι και μας δίνουν ζωή και σωτηρία!!! Μη φοβάστε, τίποτα, μόνο το Θεό να φοβάστε. Αν τώρα δεν ομολογήησουμε το Χριστό πως θα ομολογήσουμε στα χρόνια του Αντίχριστου;;; Κρταάτε την πίστη. Γερά. Καλή Παναγιά!!!».

Μάλιστα, η γυναίκα την οποία αναφέρει ο ιερέας στην ανάρτησή του, απάντησε και εκείνη μέσω του λογαριασμού της στο Facebook αναφέροντας, «οικ. ιερέα Μ. Κ ο Θεός να σας συγχωρέσει για όσα ψευδή και συκοφαντικά μου καταμαρτυρειτε μέρα που είναι».

10 σχόλια:

  1. Δυστυχώς κάποιοι παπάδες νομίζουν ότι ζουν ακόμα στο μεσαίωνα. Νοοτροπία σκοταδισμου, με αρκετούς να μην έχουν την βασική μόρφωση. Πρέπει να συνετιστούν, όχι μόνο για τον κορονοϊό, αλλά γενικά σε πολλά θέματα, για να μπορέσει επιτέλους η εκκλησία μας να προχωρήσεις μπροστά, να φέρει κοντά της τους νεους, τους οποίους έχουν απομακρύνει τετοιες συμπεριφορές. Καλή Παναγία σε ολους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. δεν ξέρετε τι λέτε, τι θα πεί μεσαίωνας; άλλος ήταν ο Χριστός πρίν 2000 χρόνια; άλλος πρίν 1000; άλλος πρίν 50; και άλλος σήμερα;;;;; Ο Χριστός είναι ο ίδιος σε όλους τους αιώνες και επομένως η αγιαστική δύναμη της Εκκλησίας είναι η ίδια. όποιος πιστεύει οτι ο Χριστός και η Εκκλησία μπορούν να μεταδώσουν ασθένεια ή θα πρέπει στο διάβα των αιώνων να τους αναπροσαρμόζουμε στα δικά μας γούστα κάτι δεν πάει καλά...

      Διαγραφή
    2. Καλά τα λες, συμφωνώ μαζί σου.

      Διαγραφή
    3. 2:45 καλά τα λέει ο παραπάνω. Ο Χριστός φυσικά είναι ο ίδιος. Οι παπάδες πρέπει να αρχίσουν να αλλάζουν και κάτι μυαλά σα τα δικά σου που είναι κολλημένα αιώνες πίσω και δεν βλέπουν παραπάνω από τα όρια του χωριου τους. Ο ιος κολλάει παντού και κολλάει τους πάντες. Στην Ρωσία έχουν πεθάνει 14 παπαδες και στην χωρα μσς 2 σίγουρα. Οποιος δεν τηρεί τα μέτρα βάζει σε κίνδυνο ζωες άλλων. Και ένα παραπάνω στην εκκλησία που οι ηλικίες που πάνε είναι σε μεγάλο ποσοστο ευπαθείς ομάδες. Δείτε λίγο τι γίνεται σε σλλες φορές. Ακόμα και οι μουσουλμάνοι που τους θεωρούμε οπως τους θεωρούμε, έκλεισαν όλους τους χώρους που προσκυνούν, τα πάντα, όταν το είπαν οι επιστήμονες τους. Αλλά στην Ελλάδα ο χριστιανοταλιμπαν νομίζει όλα γίνονται για να πλήξουν την θρησκεία. Κάπου έλεος δειτε τι γίνεται στον κόσμο και στις άλλες θρησκείες. Και εγώ πιστεύω και εγώ πάω εκκλησία, αλλά κάποια πράγματα θέλουν κοινή λογική που κάποιοι τους οποίους σας τυφλώνουν παλιές αντιλήψεις δεν την έχετε.

      Διαγραφή
    4. Όλες οι θρησκείες ίδιες είναι. Βασίζονται στο φόβο του ανθρώπου.

      Διαγραφή
  2. Χρόνια Πολλά με υγεία και ευτυχία σε όλους. Θέλω να πω οτι δενειναιημορφωση και ο μεσαίωνας, αλλά η αληθινή πίστη που έχουν οι πιο παλιοί ιεροις ,γι αυτο δεν φοβούνται Τις κοσμικές ασθένειες αλλά την ασθένεια της αμαρτίας. Οι άνθρωποι τώρα είμαστε επηρεασμένοι απο το ιντερνέτ γενικά την τηλεόραση, και έχουμε ξεχάσει λιγο ποιος είναι ο σκοπός του ανθρώπου. Καλη Παναγία, και καλη μετάνοια σε όλους μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο Χριστός είναι μέσα μας . Τέτοιες εποχές δεν πάμε στην Εκκλησία εάν δεν υπάρχει σοβαρός λόγος! Άλλο καφετέρια , άλλο Εκκλησία. Ειδικά κάποιες φρέσκες μαμάδες ας διαβάσουν πρώτα Αγία Γραφή και μετά στους ιερούς Ναούς. Δεν είναι βόλτα η Εκκλησία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Οι εικόνες που δακρύζουν τι έγιναν; Να σοβαρευτούμε λίγο. Όποιος πιστεύει ας το κρατάει μέσα του. Κι εγώ Βουδιστής είμαι αλλά δεν το φωνάζω .Διακριτικά κι ανθρώπινα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Βαριά κουβέντα να δηλώνει κάποιος Χριστιανός σήμερα!!! Πρέπει να προσέχει σε κάθε του βήμα να μην αμαρτήσει. Χριστιανός 50% δεν υπάρχει πάντως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. η Εκκλησία πάντα βοηθάει τον άνθρωπο.Σήμερα για να τον βοηθήσει πρέπει να τον παρακινεί να ακούει την επιστήμη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365