Τετάρτη 19 Αυγούστου 2020

Μεγάλη ''βουτιά'' των βάσεων - Πότε ανακοινώνονται

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, οι βάσεις 2020 θα έχουν σκαμπανεβάσματα ανάλογα με το επιστημονικό πεδίο

Οι βάσεις  αναμένεται να ανακοινωθούν από το Υπουργείο Παιδείας μετά τις 28 Αυγούστου 2020, χωρίς πάντως να αποκλείεται η Δευτέρα 31 Αυγούστου. 



Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, οι βάσεις 2020 θα έχουν σκαμπανεβάσματα ανάλογα με το επιστημονικό πεδίο, ενώ οι προβλέψεις τη φετινή χρονιά είναι πιο επισφαλείς από κάθε άλλη φορά, καθώς έχουν υπάρξει ορισμένες αλλαγές στις πανελλαδικές, όπως η κατάργηση των συντελεστών βαρύτητας.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα, dikaiologitika.gr,   πτωτικά θα κινηθούν οι βάσεις 2020 στο πρώτο επιστημονικό πεδίο και δεν αποκλείεται η πτώση να συμπαρασύρει ακόμη και τις υψηλόβαθμες σχολές, όπως για παράδειγμα τις Νομικές.Το αυξημένο ποσοστό των υποψηφίων που έγραψαν κάτω από τη βάση σε σχέση με πέρυσι στα Αρχαία φαίνεται πως παίζει κομβικό ρόλο στην πτώση στις βάσεις 2020 σε αρκετές σχολές του πρώτου επιστημονικού πεδίου.

Στο δεύτερο πεδίο θετικών επιστημών, αναμένεται πτώση σε αρκετές σχολές , υπό την πίεση των κακών βαθμολογιών σε Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία αλλά και στο μάθημα της Χημείας με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τις βάσεις 2020.Στο τρίτο επιστημονικό πεδίο όπου δεσπόζουν οι ιατρικές σχολές, αναμένεται – όπως εκτιμούν οι αναλυτές – να παραμείνουν κοντά στα περσινά επίπεδα με μικρά σκαμπανεβάσματα, ανάλογα και με τη ζήτηση που θα υπάρξει στα μηχανογραφικά 2020.Στο τέταρτο επιστημονικό πεδίο (Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής) αναμένεται να υπάρξει μικρή αύξηση των βάσεων, ως απόρροια των ευκολότερων θεμάτων στην πλειονότητα των μαθημάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365