Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου 2023

Η συνταγή της ημέρας: Σπιτικός γύρος

Η συνταγή της ημέρας

Δείτε την συνταγή:


Συστατικά
1 κιλό κρέας (χοιρινό, βοδινό ή κοτόπουλο)
1 φλ. κρεμμύδια τριμμένα
2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
½ φλ. χυμό λεμονιού
1 κουταλιά μουστάρδα (mild)
1 κουταλάκι ρίγανη
1 κουταλάκι κύμινο (αρτυσιά)
1 φλ. γιαούρτι στραγγιστό
αλάτι, πιπέρι
Για το σερβίρισμα:
4-6 πίτες (κυπριακές ή ελληνικές)
λάχανο (κραμπί) ψιλοκομμένο, ντομάτες και αγγουράκια κομμένα σε φέτες
πατάτες τηγανητές
γιαούρτι ή τζατζίκι

Βήματα
 Βήμα 1
Κόβετε το κρέας σε μικρά λεπτά κομμάτια και το βάζετε σε ένα μπολ. Ακολούθως, προσθέτετε τα κρεμμύδια, το σκόρδο, το χυμό λεμονιού, τη μουστάρδα, τη ρίγανη, το κύμινο, το γιαούρτι και αλατοπιπερώνετε. Ανακατεύετε καλά τα υλικά, σκεπάζετε το μπολ με πλαστική μεμβράνη και το βάζετε στο ψυγείο για 1 ώρα περίπου. Αν μπορείτε να το αφήσετε περισσότερο στο ψυγείο ακόμα καλύτερα.

 Βήμα 2
Βάζετε τον γύρο σε ένα ταψί σκεπάζετε με το καπάκι του σκεύους ή με αλουμινόχαρτο και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C, για 40 λεπτά. Στη συνέχεια αφαιρείτε το αλουμινόχαρτο και συνεχίζετε το ψήσιμο για ακόμα 15-20 λεπτά ή μέχρι να ροδοκοκκινίσει το κρέας.

 Βήμα 3
Ψήνετε τις πίτες στο φούρνο ή για μεγαλύτερη ευκολία στην τοστιέρα (φρυγανιέρα). Βάζετε σε κάθε πίτα το 1/4 της ποσότητας του γύρου και προσθέτετε ό,τι άλλο υλικό σας αρέσει. Αν προσέχετε τη διατροφή σας παραλείπετε τις πατάτες και βάζετε μόνο σαλάτα και γιαούρτι ή τζατζίκι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365