Πέμπτη 27 Αυγούστου 2020

Κορονοϊός: Πότε περιμένουν αύξηση κρουσμάτων οι ειδικοί - Τι τους φοβίζει για το επόμενο διάστημα

Στο υπουργείο Υγείας θέλουν να είναι έτοιμοι για να αντιμετωπίσουν ένα πιθανό τρίτο κύμα του ιού

Δεν υπάρχει εφησυχασμό στην κυβέρνηση μετά και την δεύτερη μέρα με μειωμένα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα μας καθώς, όπως τονίζουν οι επιστήμονες ο κίνδυνος δεν έχει φύγει.


Ταυτόχρονο γίνονται εντατικές προετοιμασίες στο ΕΣΥ, έτσι ώστε να είναι όλα έτοιμα μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου. Στο υπουργείο Υγείας θέλουν να είναι έτοιμοι για να αντιμετωπίσουν ένα πιθανό τρίτο κύμα του ιού στο τέλος του επόμενου μήνα.

Όπως σημείωσε και ο επίκουρος καθηγητής Επιδημιολογίας του ΕΚΠΑ, Γκίκας Μαγιορκίνης: «Θα περιμέναμε μια αυξητική τάση προς το τέλος Σεπτεμβρίου λόγω της πτώσης της θερμοκρασίας, γιατί ο κόσμος θα σταματήσει να συγχρωτίζεται σε ανοιχτούς χώρους και θα αρχίσει να μπαίνει σε κλειστούς χώρους. Όταν έρθει αυτή η στιγμή θα πρέπει να δούμε ποια μέτρα μπορεί να χρειαστεί να χρησιμοποιήσουμε. Νομίζω ότι με τη χρήση της μάσκας θα πάμε καλά».

Η γρίπη

Η αναφορά του Σεπτεμβρίου και μάλιστα τα τέλη του δεν ήταν τυχαία καθώς αναμένεται να ξεκινήσει ταυτόχρονα και το κύμα της γρίπης. Κορονοϊός και γρίπη, ο συνδιασμός των δύο φοβίζει τους ειδικούς. Για τον λόγο αυτό ζητείται ενίσχυσει του ΕΣΥ έτσι ώστε να μην πιεστεί.

Άλλωστε κάθε χρόνο χάνονται ζωές όχι μόνο από τον κορονοϊο αλλά και από τον ιό της γρίπης. Γι' αυτό και υπουργείο Υγείας και ΕΟΦ έχουν ήδη εξασφαλίσει κοντά στις 4 εκατ. δόσεις του εμβολίου για τη γρίπη, το οποίο θα αρχίσει να χορηγείται άμεσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365