Πέμπτη 20 Ιουλίου 2023

Η συνταγή της ημέρας: Μελιτζάνες με κοτόπουλο και κρούστα γιαουρτιού

Η συνταγή της ημέρας

Δείτε την συνταγή:


Υλικά
Στήθος κοτόπουλο 400 γρ κομμένο μπουκιές
Μελιτζάνες φλάσκες 2 μεγάλες
Πατάτες 3 τεμ κομμένες ροδέλες
Μανιτάρια λευκά 500 γρ
Πιπεριά Φλωρίνης 1 ψιλοκομμένη
Ντοματίνια 10 τεμ κομμένα στην μέση
Αλάτι - πιπέρι
Για την κρούστα γιαουρτιού

Γιαούρτι 1 κεσεδάκι
Αυγά 2 τεμ
Κασέρι 50 γρ τριμμένο

Οδηγίες
Κόβουμε τις μελιτζάνες σε τρεις φέτες την κάθε μία, τις βάζουμε σε αλατισμένο νερό για λίγο και τις στραγγίζουμε. Τις ψήνουμε στο γκριλ ή σε ένα τηγάνι να μαλακώσουν ελαφρώς. Παράλληλα έχουμε πλύνει και κόψει το κοτόπουλο σε μικρές μπουκίτσες και το βράζουμε μαζί με τις πατάτες σε κατσαρόλα με νερό για 10 λεπτά περίπου (ίσα να μαλακώσουν λίγο).  Ψιλοκόβουμε την πιπεριά Φλωρίνης και σοτάρουμε σε ένα τηγάνι σε λίγο ελαιόλαδο τα μανιτάρια. Βουτυρώνουμε ένα πυρέξ, βάζουμε στον πάτο από μία στρώση πατάτες, μετά βάζουμε τις  μελιτζάνες αλλά κρατάμε δύο φέτες για το τέλος. Προσθέτουμε το περισσότερο κοτόπουλο, την πιπεριά, τα μανιτάρια, μερικά ντοματίνια κομμένα στην μέση και αλατοπιπερώνουμε. Τοποθετούμε από πάνω τις υπόλοιπες πατάτες καλύπτουμε με τις δύο φέτες μελιτζάνες που κρατήσαμε, ρίχνουμε από πάνω και τις υπόλοιπες μπουκίτσες κοτόπουλου μαζί και με τα υπόλοιπα ντοματίνια κι αλατοπιπερώνουμε. Χτυπάμε καλά σε ένα μπολ τα αυγά, προσθέτουμε το γιαούρτι, συνεχίζουμε να χτυπάμε ώστε να ενωθεί με τα αυγά και τέλος προσθέτουμε το κασέρι. Ανακατεύουμε καλά και περιχύνουμε το φαγητό μας. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά μέχρι να ροδίσει κι είναι έτοιμο να το απολαύσουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365