Σάββατο 1 Αυγούστου 2020

Εστίαση, ψυχαγωγία, τουρισμός «τραυματίστηκαν» από την καραντίνα του Απριλίου

Βαρύτατα «τραυματισμένους» άφησε η καραντίνα του Απριλίου τους τομείς της εστίασης, του τουρισμού και της ψυχαγωγίας

Ο κλάδος της εκπαίδευσης παρουσίασε τη μικρότερη μείωση στον κύκλο εργασιών 21,9% τον φετινό Απρίλιο.


Βαρύτατα «τραυματισμένους» άφησε η καραντίνα του Απριλίου τους τομείς της εστίασης, του τουρισμού και της ψυχαγωγίας, σύμφωνα με τα στοιχεία του τζίρου τους που επεξεργάζεται η ΕΛΣΤΑΤ.

Από αυτά προκύπτει πως για το σύνολο των επιχειρήσεων της οικονομίας με υποχρέωση τήρησης διπλογραφικών στοιχείων, για τις οποίες υπάρχουν διαθέσιμα στοιχεία σε μηνιαία βάση, ο τομέας «Τέχνες, Διασκέδαση και Ψυχαγωγία» και ο τομέας «Δραστηριότητες Υπηρεσιών Παροχής Καταλύματος και Υπηρεσιών Εστίασης» παρουσίασαν τη μεγαλύτερη μείωση στον κύκλο εργασιών κατά 93,3% και 85,5% αντίστοιχα, τον Απρίλιο 2020 σε σύγκριση με τον Απρίλιο 2019.

Αντίστοιχα για τις επιχειρήσεις που τέθηκαν σε αναστολή λειτουργίας με υποχρέωση τήρησης διπλογραφικών στοιχείων, για τις οποίες υπάρχουν διαθέσιμα στοιχεία σε μηνιαία βάση, ο κλάδος της Εκπαίδευσης παρουσίασε τη μικρότερη μείωση στον κύκλο εργασιών 21,9% τον Απρίλιο 2020 σε σύγκριση με τον Απρίλιο 2019, ενώ ο κλάδος που κατέγραψε τη μεγαλύτερη μείωση στον κύκλο εργασιών, 97,1%, τον μήνα Απρίλιο 2020 σε σύγκριση με τον Απρίλιο 2019, είναι η «Παραγωγή Κινηματογραφικών Ταινιών, Βίντεο και Τηλεοπτικών Προγραμμάτων, Ηχογραφήσεων και Μουσικών Εκδόσεων».

Σε ό,τι αφορά την εικόνα το πρώτο τρίμηνο, περιλαμβανομένου δηλαδή του Μαρτίου, οπότε άρχισε το lockdown, οι επιχειρήσεις του τομέα «Παροχής Νερού, Επεξεργασίας Λυμάτων, Διαχείρισης Αποβλήτων και Δραστηριοτήτων Εξυγίανσης» και του τομέα «Γεωργίας, Δασοκομίας και Αλιείας» παρουσίασαν αύξηση στον κύκλο εργασιών κατά 5,8% και 5,3%.

Τη μεγαλύτερη μείωση στον κύκλο εργασιών, μεταξύ του πρώτου τριμήνου 2020 και του πρώτου τριμήνου 2019, παρουσίασαν οι επιχειρήσεις του τομέα «Τέχνες, Διασκέδαση και Ψυχαγωγία» (14,9%) και των τομέων «Δραστηριότητες Υπηρεσιών Παροχής Καταλύματος και Υπηρεσιών Εστίασης» (11,8%), «Διαχείριση Ακίνητης Περιουσίας» (11,8%).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365