Παρασκευή, 28 Αυγούστου 2020

Τι αλλάζει στην εξεταστική του Σεπτεμβρίου

Η νέα ΚΥΑ (Κοινή Υπουργική Απόφαση) είναι ίδια με εκείνη του Ιουνίου

Λίγες ημέρες πριν από την έναρξη της εξεταστικής περιόδου του Σεπτεμβρίου, οι φοιτητές καλούνται να γνωρίζουν τα μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό που έχουν ληφθεί από τους αρμόδιους και θα πρέπει να τηρούνται στους εσωτερικούς και εξωτερικούς πανεπιστημιακούς χώρους αλλά και τον τρόπο που θα εξεταστούν στα μαθήματά τους.Η νέα ΚΥΑ (Κοινή Υπουργική Απόφαση) είναι ίδια με εκείνη του Ιουνίου, ωστόσο πλέον είναι υποχρεωτική η χρήση μη ιατρικής μάσκας τόσο για τους φοιτητές, όσο και για το διδακτικό προσωπικό καθ' όλη τη διάρκεια της εξέτασης και για όλες τις μορφές των διά ζώσης εξετάσεων (γραπτές και προφορικές).

Επίσης η χρήση μη ιατρικής μάσκας είναι υποχρεωτική και στους ανοιχτούς και στους κλειστούς χώρους των Α.Ε.Ι. καθώς και στους κοινόχρηστους χώρους των εστιών. Επίσης, συστήνεται κατά τη διενέργεια των διά ζώσης εξετάσεων η χρήση αιθουσών, εργαστηρίων και γραφείων με φυσικό αερισμό και εάν αυτό δεν είναι εφικτό, να προτιμώνται γραφεία, εργαστήρια και αίθουσες με εξαερισμό ή κλιματιστικές μονάδες με τις προδιαγραφές που έχουν οριστεί από το υπουργείο Υγείας.

Πώς θα εξεταστούν οι φοιτητές

Τη δυνατότητα στα ΑΕΙ να επιλέξουν τον τρόπο με τον οποίο θα εξεταστούν οι φοιτητές στην επαναληπτική εξέταση του Σεπτεμβρίου δίνει εκ νέου το υπουργείο Παιδείας, καθώς θα εφαρμοσθεί το μόντελο που, λόγω κορωνοϊού, υιοθετήθηκε στην εξεταστική του περασμένου Ιουνίου για την ολοκλήρωση του εξαμήνου.

Και τότε οι πανεπιστημιακές σχολές είχαν τη δυνατότητα να επιλέξουν ανάμεσα σε γραπτή εργασία, ασκήσεις, εργαστηριακές ασκήσεις, γραπτή εξέταση με φυσική παρουσία φοιτητών, προφορική εξέταση με παρουσία φοιτητών ή γραπτή και προφορική εξέταση εξ αποστάσεως, με χρήση των δυνατοτήτων της σύγχρονης τεχνολογίας.

Είτε με επιλογή ενός από τους τρόπους αυτούς είτε με συνδυασμό τους, η προηγούμενη εξεταστική ολοκληρώθηκε χωρίς προβλήματα. Σε γενικές γραμμές, αναμένεται τα πανεπιστήμια και οι σχολές να κάνουν τις επαναληπτικές εξετάσεις με τον τρόπο που είχαν επιλέξει στην εξεταστική του Ιουνίου, χωρίς αλλαγές.

Ειδική μέριμνα για τις ευπαθείς ομάδες

Με την ΚΥΑ συστήνεται, επίσης, τα ΑΕΙ να λαμβάνουν ειδική μέριμνα για τους φοιτητές που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, ώστε να αποφεύγεται ο συγχρωτισμός τους με άλλους φοιτητές κατά τη διάρκεια των διά ζώσης εξετάσεων. Αντίστοιχα, η Συνέλευση κάθε τμήματος καλείται να λαμβάνει ειδική μέριμνα για το διδακτικό προσωπικό των ΑΕΙ που ανήκει σε ευπαθείς ομάδες.

Μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται να ανακοινωθεί και το πώς θα λειτουργήσουν τα ΑΕΙ για το νέο ακαδημαϊκό έτος, και πάλι με βάση την εμπειρία της πρώτης φάσης του κορωνοϊού. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365