Τετάρτη 12 Αυγούστου 2020

Ξάνθη: "Βροχή" τα πρόστιμα σε γάμους για μη τήρηση των μέτρων

Αξίζει να σημειωθεί βέβαια πως την ίδια στιγμή τελούνται γάμοι στην ίδια περιοχή όπου ακολουθούνται κατά γράμμα οι σχετικές οδηγίες

Τελειωμό φαίνεται πως δεν έχουν οι βεβαιώσεις προστίμων για παράβαση των ειδικών μέτρων που ισχύουν για τις συναθροίσεις σε γάμους, στην ορεινή Ξάνθη.



Η πρώτη “καμπάνα” αφορά στον οικισμό του Εχίνου – ο οποίος είχε τεθεί για μεγάλο χρονικό διάστημα σε καθεστώς ολικής καραντίνας – όπου η Αστυνομία επέβαλε πρόστιμο άνω των 15.000 ευρώ σε διοργανωτή γάμου (συγγενικό πρόσωπο των νεόνυμφων) καθώς διαπιστώθηκε πως στο γλέντι βρίσκονταν επιπλέον 100 άτομα από το επιτρεπόμενο όριο.

Στη δεύτερη περίπτωση που απασχόλησε τις τελευταίες ημέρες τις Αστυνομικές Αρχές της Ξάνθης, βεβαιώθηκε και νέο πρόστιμο στην ορεινή ζώνη πάλι σε γάμο για αντίστοιχες παραβάσεις. Συνολικά πρόκειται για τσουχτερά πρόστιμα πολλών χιλιάδων ευρώ τα οποία καλούνται πλέον να πληρώσουν οι διοργανωτές των γαμήλιων εκδηλώσεων, αναφέρει αναλυτικά το xanthinea.gr.

Αντίστοιχες εικόνες δεν καταγράφονται μόνο στον Εχίνο, αλλά γλέντια και γάμοι με τη συμμετοχή δεκάδων και εκατοντάδων πολιτών έχουν λάβει χώρα ευρύτερα σε διάφορες περιοχές της ορεινής Ξάνθης, σε οικισμούς μέσα στην πόλη όπου κατοικούν Ρομά αλλά και στο Δροσερό, και έχουν προκαλέσει αρνητικά σχόλια και προβληματισμό.

Αξίζει να σημειωθεί βέβαια πως την ίδια στιγμή τελούνται γάμοι στην ίδια περιοχή όπου ακολουθούνται κατά γράμμα οι σχετικές οδηγίες και τα μέτρα για τον περιορισμό εξάπλωσης του κορονοϊού, με τους προβλεπόμενους καλεσμένους αλλά και τις σχετικές αποστάσεις ασφαλείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365