Κυριακή 30 Αυγούστου 2020

Έφτασε στα έσχατα ο Ερντογάν: Ευθείες απειλές πολέμου σε Ελλάδα και Γαλλία

Συνεχίζεται η πολεμική ρητορική του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν

“Αποδέχεται ο ελληνικός λαός ό, τι θα του συμβεί εξαιτίας των φιλόδοξων και ανίκανων ηγετών του;”, αναρωτήθηκε ο πρόεδρος της Τουρκίας.

 
Συνεχίζεται η πολεμική ρητορική του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ανήμερα της Γιορτής της Νίκης, εθνικής γιορτής των Τούρκων. Ο “σουλτάνος” το… τερμάτισε, εξαπολύοντας νέες πολεμικές απειλές κατά της Ελλάδας και της Γαλλίας και προσβάλλοντας βάναυσα τους ηγέτες των δύο χωρών. 

“οι δύο λαοί είναι έτοιμοι να κάνουν τις ίδιες θυσίες με την Τουρκία; Προκαλούμε! Αυτοί που υψώνουν ανάστημα απέναντι μας είναι έτοιμοι να κάνουν τις ίδιες θυσίες με εμάς; Αποδέχεται ο ελληνικός λαός ό, τι θα του συμβεί εξαιτίας των φιλόδοξων και ανίκανων ηγετών του; Γνωρίζει ο γαλλικός λαός ότι θα πληρώσει το τίμημα λόγω των φιλόδοξων και ανίκανων ηγετών του;”, αναρωτήθηκε ο Ερντογάν, κλείνοντας ουσιαστικά την… πόρτα του διαλόγου με τη χώρα μας. 

“Το βέλος έχει φύγει από το τόξο και σίγουρα θα βρει το στόχο του”, είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Τουρκίας για να συνεχίσει: “Απειλές κατά των δικαιωμάτων και των συμφερόντων μας στην περιοχή, ιδίως στις περιοχές της Μεσογείου και του Αιγαίου, έχουν προστεθεί στον αγώνα μας κατά της τρομοκρατίας”.

Νωρίτερα, σήμερα, κατά την επίσκεψη του στο μαυσωλείο του Κεμάλ Ατατούρκ, στην Άγκυρα, ο Ερντογάν δήλωσε χαρακτηριστικά: “Τα επιτεύγματα μας σε διάφορους τομείς είναι η πιο τρανή απόδειξη ότι θα προστατεύσουμε τα δικαιώμτα μας και τα συμφέροντα της χώρας μας. Ειδικά στην Ανατολική Μεσόγειο, δεν θα δεχθούμε απειλές και εκβιασμούς. Θα συνεχίζουμε να υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματα μας βάσει του Διεθνούς Δικαίου και των διμερών συμφωνιών”. 

Τι γιορτάζουν οι Τούρκοι στις 30 Αυγούστου

Η Γιορτή της Νίκης, στις 30 Αυγούστου, αφορά τη νίκη του τουρκικού στρατού επί του ελληνικού, στις 30 Αυγούστου του 1922. Στις 26 Αυγούστου ο Μουσταφά Κεμάλ αυτοπροσώπως είχε ηγηθεί των στρατευμάτων του στην κοιλάδα του Αφιόν Καραχισάρ με το περιώνυμο παράγγελμα “Στόχος μας είναι η Μεσόγειος! Εφοδος”. Στις 30 Αυγούστου ο ελληνικός στρατός ηττήθηκε στο Ντουμλούπιναρ και η υποχώρησή του συνεχίστηκε ως τις 9 Σεπτεμβρίου, ημέρα της άλωσης της Σμύρνης από τους Τούρκους.

2 σχόλια:

  1. Ποιος ασχολείται με αυτό τον βλαμμένο είναι στα τελευταία του

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. πάντως είναι ο μόνοςπου μιλάει ότι ώρα θέλει ,όπως θέλει ,για ότι θέλει με όλους τους αρχηγούς μεγάλων κρατών!!!
    Μεγάλο μαγαζί η Τουρκία ,έτσι την βλέπουν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365