Πέμπτη 20 Αυγούστου 2020

Δίωξη Ηλ. Εγκλήματος: Δικογραφία για ομάδα στο Facebook που προτρέπει τα παιδιά να μην φορούν μάσκες

Στις αναρτήσεις γίνονται αναφορές σε μη εφαρμογή των μέτρων περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού

Δικογραφία σχηματίζεται ήδη από την Δίωξη Ηλεκτρονικού εγκλήματος με αφορμή μια ομάδα στο Facebook που προτρέπει τους γονείς να μην φορούν μάσκα τα παιδιά τους στο σχολείο.



Αυτό που ανησυχεί τους αξιωματικούς της Ελληνικής Αστυνομίας είναι το γεγονός ότι μέσα σε λίγα 24ωρα τα συγκεκριμένα προφίλ κατάφεραν να συσπειρώσουν χιλιάδες χρήστες του διαδικτύου, οι οποίοι σπεύδουν να υιοθετήσουν απόψεις που στερούνται επιστημονικού υπόβαθρου.

Πριν από λίγες μέρες, με εντολή του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έστειλε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, «υλικό αναρτήσεων στο διαδίκτυο προς ενημέρωση και ποινική αξιολόγηση. Στις αναρτήσεις γίνονται αναφορές σε μη εφαρμογή των μέτρων περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365