Πέμπτη 13 Αυγούστου 2020

Ελληνικά και Γαλλικά σκάφη έκαναν «φύλλο και φτερό» τη NAVTEX για το Oruc Reis (χάρτης)

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο από την άσκηση

Ελληνογαλλική ναυτική άσκηση διεξήχθη σήμερα στην θαλάσσια περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, συμπεριλαμβανομένης της περιοχής την οποία έχει δεσμεύσει με παράνομη NAVTEX η Τουρκία για διεξαγωγή ερευνών, στο πλαίσιο της διαρκούς στρατιωτικής συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Γαλλίας.



Τα Γαλλικά αεροσκάφη Rafale, το ελικοπτεροφόρο Tonnerre και η φρεγάτα La Fayette, μαζί με τις φρεγάτες «ΣΠΕΤΣΑΙ», «ΑΙΓΑΙΟΝ», «ΛΗΜΝΟΣ» και «ΚΟΥΝΤΟΥΡΙΩΤΗΣ» έκαναν «φύλλο και φτερό» την περιοχή που είχε δεσμεύσει παράνομα η Τουρκία για τις δήθεν έρευνες του Oruc Reis.

Ιδού ο χάρτης την άσκησης:


Η εν λόγω άσκηση περιελάμβανε προχωρητικούς ελιγμούς, αντικείμενα κοινής επιχειρησιακής σχεδίασης, ανταλλαγής τακτικής εικόνας, επικοινωνιών καθώς και συνεργασία πτητικών μέσων και συνέβαλε στην προαγωγή του επιπέδου της επιχειρησιακής ετοιμότητας, μαχητικής ικανότητας και συνεργασίας των συμμετεχόντων σε συμμαχικό πλαίσιο, προστίθεται στην ανακοίνωση.

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο από την άσκηση:







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365