Τρίτη, 15 Σεπτεμβρίου 2020

Της “έφαγαν” 13 εκατ. για να της λύσουν τα μάγια – Η πάμπλουτη κληρονόμος και η “λευκή μάγισσα”

Η “λευκή μάγισσα” και οι Αιγύπτιοι μάγοι

Θύμα της απάτης, απόγονος πασίγνωστης οικογένειας καπνοβιομηχάνων. Η “λευκή μάγισσα” και οι Αιγύπτιοι μάγοι. Πώς εμπλέκεται η οικιακή βοηθός.


Η καλοστημένη απάτη άρχισε το 2001, με θύμα μια πάμπλουτη κληρονόμο, απόγονο πασίγνωστης οικογένειας καπνοβιομηχάνων. Όπως η ίδια υποστηρίζει, η οικιακή βοηθός της και μία γυναίκα που της συστήθηκε ως “λευκή μάγισσα”, της απέσπασαν περίπου 13.000.000 ευρώ για να της λύσουν μάγια, που… απειλούσαν τη ζωή της. 

“Σε πρώτο βαθμό δικαιωθήκαμε και περιμένουμε την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό. Τα στοιχεία είναι πάρα πολύ ισχυρά. Έχει ομολογήσει η μία από τις δύο κατηγορούμενες και έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη για την εκδίκαση της υπόθεσης”, δήλωσε ο δικηγόρος Ιωάννης Μαγγανιάρης στη εκπομπή “Live News” του Νίκου Ευαγγελάτου στο MEGA.

Η “καλή μάγισσα” και η προστασία… εκατομμυρίων

Σύμφωνα με όσα υποστηρίζει η πάμπλουτη κληρονόμος, όλα άρχισαν την περίοδο που αντιμετώπιζε προβλήματα με τον σύντροφό της τα οποία εκμυστηρεύτηκε στην -μέχρι τότε έμπιστη- οικιακή βοηθό της. “Το Πάσχα του 2001 χωρίσαμε με τον τότε σύντροφό μου. Επειδή εγώ δεν ήθελα να χωρίσω, ήμουν πολύ στεναχωρημένη και το συζήτησα με την οικιακή βοηθό μου, που δεν την είχα μόνο ως καθαρίστρια, αλλά ως έμπιστη φίλη μου. Μετά από λίγες μέρες, έρχεται και μου λέει ότι έχω την λύση για εσένα, έχω μια γνωστή, που κάνει θαύματα”.

Η γνωστή της οικιακής βοηθού, συστήθηκε ως “λευκή μάγισσα” από την Αίγυπτο. Μάλιστα, όπως δέχθηκε η δικαιοσύνη, κατάφερε να πείσει την πλούσια κληρονόμο, ότι είχε πέσει θύμα μαύρης μαγείας, που απειλούσε όχι μόνο την ίδια, αλλά και την οικογένειά της.

“Της έδωσα 15.400.000 στο χέρι και μου είπε ότι θα τα μοίραζε σε συνεργάτες της για να δουλέψουν για το καλό το δικό μου και της οικογένειας μου. Οι συνεργάτες της ήταν κάποιοι μάγοι από την Αίγυπτο. Μάλιστα μου τόνισε ότι οι μάγοι από την Αίγυπτο ήταν οι καλύτεροι μάγοι στην λευκή μαγεία στον κόσμο. Το Μάρτιο του 2002 μου είπε ότι το βράδυ δεν κοιμόταν και πήγαινε στα βουνά για να κάνει τη δουλειά της, για να κάνει τις προσευχές της και τα μάγια για την προστασία. Μάλιστα, μου ζήτησε να της αγοράσω και ένα αυτοκίνητο αξίας 18.000”.

“(..) Ένα βράδυ με πήρε τηλέφωνο η οικιακή βοηθός μου και μου είπε ότι της είπε η μάγισσα πως κάτι γίνεται στο σπίτι του αδερφού μου και ότι πρέπει να πάνε αμέσως, όπως και έκαναν. Όταν έφτασαν στο σπίτι του αδερφού μου, μου είπε ότι η “λευκή μάγισσα” άρχισε να κάνει μάγια για να τον προστατεύσει και κουνιόταν όλο το αυτοκίνητο. (…) Κάποιος προσπαθούσε να τον σκοτώσει”.

Τα διαβασμένα λουκέτα και τα φίλτρα με μέλι
Όπως εξιστόρησε στο δικαστήριο η κληρονόμος, η γυναίκα που δήλωνε μάγισσα και η οικιακή βοηθός της, της απέσπασαν υπέρογκα ποσά, για να της προμηθεύσουν διάφορα φυλαχτά με σχοινιά και κόμπους, που δήθεν θα έλυναν τα μάγια, αν τα έβαζε κάτω από το μαξιλάρι της.
“Μου έδωσε να βάλω κάτω από το κρεβάτι μου, ένα “διαβασμένο λουκέτο” και δυο κορδόνια με κόμβους ροζ και ένα μαύρο διαβασμένα και αυτά”.

Η εξαπατημένη γυναίκα, δεν απέκλεισε και το ενδεχόμενο, οι δυο γυναίκες να της έδωσαν και ψυχότροπες ουσίες. “Κάποια στιγμή η οικιακή βοηθός μαζί με την “λευκή μάγισσα” μου έδωσαν 5 κιλά μέλι με την οδηγία να τρώω από αυτό κάθε ημέρα. Όταν ξεκίνησα να τρώω το μέλι αισθανόμουν μια χαρά, αλλά μετά άρχισα να καταρρέω. (…) Κάποια μπουκάλια από το λάδι και το μέλι που μου έδιναν τα έδωσα για ανάλυση στη αστυνομία και μου απάντησαν ότι κάτι βρήκαν μέσα”.

Μάγεια για να προστατευτεί η πώληση της καπνοβιομηχανίας

Οι απαιτήσεις των δύο κατηγορούμενων γυναικών, εκτοξεύθηκαν στα ύψη, την περίοδο που εξαγοράστηκε η καπνοβιομηχανία.

“Ένα πρωί “η λευκή μάγισσα” μου ζήτησε 7.500.000 ευρώ για να προστατεύσει εμένα και τα αδέρφια μου την περίοδο της πώλησης της καπνοβιομηχανίας και παθαίνω σοκ. Γυρνάει και μου λέει: “Εσύ ζεις εξαιτίας μου. Εγώ δεν θέλω χρήματα, αλλά οι συνεργάτες μου τα υπολογίζουν. Οι Αιγύπτιοι μάγοι είναι πιο δυνατοί από εμένα και μπορούν να σου κάνουν κακό”.

Εκείνες τις ημέρες έχασα τη φωνή μου και πήγα στον γιατρό και όταν με είδε, μου είπε ότι δεν έχω τίποτα και φοβήθηκα. Στο τέλος, συμφωνήσαμε να της δώσω 3.000.000 ευρώ και μετά από λίγες μέρες της έδωσα 1.500.000 ευρώ μετρητά σε μια τσάντα έξω από μια τράπεζα στο Κολωνάκι. (…) Μετά η οικιακή μου βοηθός με παρακάλεσε να της αγοράσω ένα διαμέρισμα και εγώ της αγόρασα 150 τ.μ. στο Ψυχικό. Θεώρησα ότι έπρεπε να της το κάνω δώρο”.

Για 6 χρόνια οι δύο γυναίκες απέσπασαν από το θύμα σχεδόν 13.000.000 ευρώ με την πλούσια κληρονόμο να καταθέτει μήνυση το 2007.

Μετά την μήνυση που κατέθεσε το θύμα, οι δυο γυναίκες καταδικάστηκαν πρωτόδικα σε 10 χρόνια κάθειρξη η καθεμία, με τη “λευκή μάγισσα” να πηγαίνει στην φυλακή και την οικιακή βοηθό να της χορηγείται αναστολή μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό στις 29 Σεπτεμβρίου.

“Δεν έχουμε καμία σχέση με την επίδικη απάτη”

Ξεχωριστή και ιδιαίτερη χαρακτήρισε την υπόθεση ο δικηγόρος της κατηγορούμενης κ. Πάνος Γαργαρέτας, δικηγόρος της οικιακής βοηθού, μιλώντας στην εκπομπή “Live News” του Νίκου Ευαγγελάτου στο MEGA.

“Θεωρούμε ότι αν δεν είχαμε απέναντί μας την κληρονόμο, η υπόθεση θα είχε τεθεί στο αρχείο πολύ πριν φτάσει στο ακροατήριο. Ωστόσο, μιλάμε για 13 εκατ. και έξι χρόνια φερόμενη απάτη, οπότε όποιος άλλος κι αν το είχε καταγγείλει, δεν θα είχε καμία τύχη”, ανέφερε.

“Η θέση μας είναι ότι εμείς δεν έχουμε καμία σχέση με την επίδικη απάτη. Η έτερη των κατηγορουμένων απέσπασε μεγάλα χρηματικά ποσά, πιεστήκαμε να καταθέσουμε εναντίον της συγκατηγορούμενής μας, δεν ενδώσαμε κι εκεί που ήμασταν μάρτυρες κατηγορίας, γίναμε συγκατηγορούμενοι…”.

Δείτε το ρεπορτάζ της εκπομπής “Live News”

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365