Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2020

Η Εκκλησία θέλει να γίνει ο αγιασμός των σχολείων στις 15 Σεπτεμβρίου

Η έναρξη λειτουργίας των σχολείων φέτος θα πέσει την ίδια ημέρα με την εορτή της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού

Νέα εμπόδια προκύπτουν για το ανοιγμα των σχολείων, αυτή τη φορά από την πλευρά της εκκλησίας.



Συγκεκριμένα, μετά την ολοκλήρωση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, η Εκκλησία θα προτείνει ημέρα αγιασμού στα σχολεία να οριστεί η 15η Σεπτεμβρίου, δηλαδή η επομένη από το άνοιγμα των σχολείων που οριστηκε στις 14 Σεπτεμβρίου.

Η έναρξη λειτουργίας των σχολείων φέτος θα πέσει την ίδια ημέρα με την εορτή της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού, πράγμα το οποίο δυσκολεύει τη μετάβαση των κληρικών στα κατά τόπους σχολεία εξαιτίας του αυξημένου λειτουργικού προγράμματος της ημέρας.

«Ο Αγιασμός στα σχολεία θα γίνει στις 15 Σεπτεμβρίου, γιατί στις 14 οι ιερείς θα έχουν λειτουργίες. Να ευχηθούμε για τα παιδιά να έχουν πρόοδο και μακριά από τα παιδιά μας οι αρρώστιες», είπε στο πρακτορείο Ορθοδοξία ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος.

Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, στην κοινή συνέντευξη Τύπου που έδωσε χθες για το άνοιγμα των σχολείων, είπε ότι ο αγιασμός θα γίνει ανά τάξη και σε εξωτερικό χώρο και θα διεξαχθεί στο άνοιγμα των σχολείων στις 14 Σεπτεμβρίου, προκειμένου να αποφευχθεί ο συγχρωτισμός λόγω της πανδημίας του κοροναϊού.

1 σχόλιο:

  1. Γιατι ; Ειναι δυσκολο να γινει αγιασμος μετα την εκκλησια ή την άλλη μέρα; Τα Σχολεια με αγιασμο ή χωρις μπορουν να ανοιξουν στις 14 με εκκλησιασμο και μετα μοιρασμα βιβλιων και προγραμματος. Που το ειδαν το προβλημα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365