Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2020

Δημοσκόπηση: 4 στους 10 υπέρ της στρατιωτικής απάντησης αν η Τουρκία κάνει γεώτρηση στην ελληνική ΑΟΖ

Διαβάστε λεπτομέρειες

Υπέρ της στρατιωτικής απάντησης στην Τουρκία σε περίπτωση που πραγματοποιήσει γεώτρηση εντός της ελληνικής ΑΟΖ τάσσεται σημαντικό ποσοστό πολιτών, σύμφωνα με τα ευρήματα δημοσκόπησης που διενήργησε η εταιρεία Alco για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού Open.



Όπως προκύπτει από τα ευρήματα της δημοσκόπησης τα οποία προβλήθηκαν στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του καναλιού, το 37% των ερωτηθέντων επιθυμεί στρατιωτική απάντηση σε περίπτωση γεώτρησης της Τουρκίας στην ελληνική ΑΟΖ, με το 49% να επιλέγει τη διπλωματική απάντηση.

Επίσης το 59% των ατόμων που συμμετείχαν στη δημοσκόπηση θεωρεί σωστό τον χειρισμό της κυβέρνησης στο ζήτημα των ελληνοτουρκικών, ενώ 23% κάνει λόγο για λάθος χειρισμούς.  Παράλληλα, το 58% των πολιτών θεωρεί αναγκαίες τις νέες εξοπλιστικές δαπάνες, με το 25% να εκτιμά ότι τα ποσά αυτά θα έπρεπε να διατεθούν για άλλες ανάγκες.

Μεγάλο το προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ

Σε ό,τι αφορά την εγχώρια πολιτική σκηνή, η Νέα Δημοκρατία διατηρεί μεγάλο προβάδισμα έναντι του ΣΥΡΙΖΑ.

Στην πρόθεση ψήφου το κυβερνών κόμμα συγκεντρώνει το 39,1%, με τον ΣΥΡΙΖΑ να ακολουθεί στο 22,2%. Τρίτο κόμμα είναι το Κίνημα Αλλαγής με 6,9% και ακολουθούν το ΚΚΕ με 5,4%, η Ελληνική Λύση με 4,6%, το ΜέΡΑ 25 με 3% και η Χρυσή Αυγή με 1,8%. Στο 11,9% φτάνει το ποσοστό των αναποφάσιστων.

Καταλληλότερος για πρωθυπουργός ο Μητσοτάκης

Στο ερώτημα ποιον θεωρούν οι πολίτες ως καταλληλότερο για πρωθυπουργό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκεντρώνει ποσοστό 44%, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας 22%. Η απάντηση «κανένας από τους δύο» έρχεται δεύτερη με 27%.

Μειώνεται η ικανοποίηση των πολιτών για τους κυβερνητικούς χειρισμούς στην αντιμετώπιση της πανδημίας

Παρά το γεγονός πως οι κυβερνητικοί χειρισμοί αναφορικά με την αντιμετώπιση της πανδημίας τυγχάνουν ευρείας αποδοχής, παρατηρείται αύξηση της απογοήτευσης συγκριτικά με τον περασμένο Μάιο.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Alco για το Open, το 61% των ερωτηθέντων δηλώνει ικανοποίηση από την αντιμετώπιση της πανδημίας από πλευράς της κυβέρνησης, έναντι αντίστοιχου ποσοστού 84% τον περασμένο Μάιο.

Τρεις στους δέκα θεωρούν “υπερβολική” τη μάσκα στα σχολεία

Το 59% των ερωτηθέντων θεωρεί τη χρήση μάσκας στα σχολεία ως αναγκαία, ενώ το 33% θεωρεί το μέτρο «υπερβολικό».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365