Τετάρτη, 2 Σεπτεμβρίου 2020

Επίδομα 534 ευρώ: Νέα πληρωμή στις 10 Σεπτεμβρίου - Ποιους αφορά

Την Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί νέα πληρωμή της αποζημίωσης ειδικού σκοπού για τους μήνες Ιούνιο και Ιούλιο

Δεύτερη ευκαιρία να δηλώσουν αναστολές και ένταξη στο μηχανισμό ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ για το δίμηνο Ιουνίου-Ιουλίου έχουν εργοδότες και εργαζόμενοι.Την Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί νέα πληρωμή της αποζημίωσης ειδικού σκοπού για τους μήνες Ιούνιο και Ιούλιο, που ανέρχεται σε 534 ευρώ το μήνα (1.068 ευρώ για όσους ήταν αναστολή και τους δύο καλοκαιρινούς μήνες).

Παράλληλα, το υπουργείο Εργασίας ανακοίνωσε νέες ημερομηνίες για εργαζόμενους και εργοδότες, προκειμένου να δηλώσουν αναστολές και ένταξη στο μηχανισμό ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ για το δίμηνο Ιουνίου-Ιουλίου.

Ειδικότερα, με νέα ανακοίνωση διευκρινίζεται πως :      

Δίνεται η δυνατότητα στις επιχειρήσεις-εργοδότες να υποβάλλουν «Αίτηση / ΔΗΛΩΣΗ ΕΝΤΑΞΗΣ ΣΤΟΝ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ» (Β ́-ΦΑΣΗ)» και «ΑΙΤΗΣΗ / ΔΗΛΩΣΗ ΕΝΤΑΞΗΣ  ΣΤΟΝ  ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ  «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ»  (Β ́ -ΦΑΣΗ) -ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ» για τους μήνες Ιούνιο και Ιούλιο από 31/8/2020 έως και  4/9/2020.
Δίνεται η δυνατότητα στις επιχειρήσεις-εργοδότες να υποβάλλουν  υπεύθυνες δηλώσεις αναστολών συμβάσεων εργασίας εργαζομένων για τον μήνα Ιούλιο, από 31/8/2020 έως και  4/9/2020. Υπενθυμίζεται πως οι δηλώσεις αναστολών του Ιουλίου είχαν  ολοκληρωθεί στις 24 Αυγούστου.   
Δίνεται η δυνατότητα υποβολής υπεύθυνων δηλώσεων των εργαζομένων των οποίων οι συμβάσεις εργασίας τελούν σε αναστολή και υπεύθυνων δηλώσεων εργαζομένων με δικαίωμα επαναπρόσληψης (τομέας τουρισμού).

Ειδικές κατηγορίες

Παράλληλα παρατείνεται η προθεσμία υποβολής υπεύθυνων δηλώσεων εργαζομένων ειδικών κατηγοριών (καλλιτεχνών, ξεναγών, δημιουργών και επαγγελματιών της τέχνης και του πολιτισμού) έως και τις 30 Σεπτεμβρίου, προκειμένου να πληρωθούν το επίδομα των 534 ευρώ. 

Υπενθυμίζεται πως οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι έχουν λάβει μόνο τα 800 ευρώ της αρχικής αποζημίωσης της περασμένης άνοιξης. Για την καταβολή της νέας αποζημίωσης ειδικού σκοπού ύψους 534 ευρώ, υποβάλλουν μονομερώς υπεύθυνη δήλωση στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του ειδικού μηχανισμού στήριξης των εργαζομένων (supportemployees.services.gov.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365